Gyász

2023.01.20. 20:00

Elhunyt Sánta Lajos, Lovasberény díszpolgára, háziorvosa

Életének 77. évében elhunyt Sánta Lajos, Lovasberény díszpolgára, aki több mint negyven éven át a település háziorvosa volt.

S. Töttő Rita

Fotó: Pesti Tamás

A 2020-as esztendő jelentősnek bizonyult Sánta Lajos doktor, Lovasberény háziorvosa életében: a település díszpolgári címet adományozott neki augusztus 20-án, 42 évnyi szolgálat után. Ebben az évben vehette át az 50 évet jelentő aranydiplomáját is. Sánta Lajossal ekkor nagy, bensőséges interjút készítettünk, melynek során tetterős, optimista embert ismertünk meg a szikár, biztonságos sugárzó külső mögött. Ahogy azt mesélte, tanulmányait a fehérvári József Attila Gimnáziumban kezdte, majd a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát. Ezt követően a móri kórház belgyógyászati osztályára került, itt ismerte meg feleségét, Évát is, akivel együtt dolgozott. Majd úgy döntött, új utakat keres, így lett Fehérvárcsurgó körzeti orvosa. Nem sokkal később pedig Lovasberénybe ment, ahol otthonra lelt s ahol páciensei több mint negyven éven át számíthattak rá. A több mint fél évszázados orvosi múlt után, 77 éves korában azonban végleg magához szólította a Teremtő. Temetése január 28-án 14 órakor lesz a lovasberényi református temetőben. A gyászoló család kéri, aki teheti, éljen a koszorúmegváltás lehetőségével, a befolyt összeget a helyi református óvoda és iskola javára ajánlják fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában