Frissen Fejérből

2023.01.10. 14:13

Egyszerre boldog és okos a Kossuth Lajos Általános Iskola (videó, galéria)

Újabb iskola büszkélkedhet okos tanteremmel. Ez alkalommal a Székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai örvendhetnek az informatikai szempontból minden hasznos eszközzel felszerelt teremnek és az Alba Innovár által tanított pedagógusok felkészültségének.

Palocsai Jenő

Nagy volt az öröm az öreghegyi iskolában

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ismét eljött egy okostanterem avató ideje Székesfehérváron. Ez alkalommal Öreghegyen lépett egy szintet a helyi általános iskola, a Kossuth. Az átadón Laufer Tamás, az Alba Innovár vezetője elmondta: -Három éve zajlik ez a program, mellyel egy igazi technológiai lavinát indított el a város önkormányzata. A legújabb helyszín itt, a Kossuth Lajos Általános Iskola, amely mostantól, illetve már két hónapja elmondhatja magáról, hogy már van okostanterem az intézmény falain belül. Elkészült hát az a hely, ahol a diákok egy új módszer szerint tanulhatnak, méghozzá úgy, hogy az Alba Innovár tanárai felkészítik a Kossuth iskola nevelőit a feladatra. Nagyszerű ez a program, mert mint látható a digitális tanterem mindenféle eszközét meg lehet itt találni, de talán a legfontosabb része a programnak az, hogy a tanárokat, az igazgatóval, a helyetteseivel az élen, kiképezzük a terem használatára, a tudás hatékonyabb átadására. Ez a terem kiválóan alkalmas akár kiscsoportos módszerek alkalmazására, vagy akár a felzárkóztatás megsegítésére. 

Mint megtudtuk, már 9 iskolát sikerül bevonni ebbe a körbe és jó úton vannak az okostanterem program szervezői ahhoz, hogy valamennyi Fehérváron működő általános iskolának legyen ilyen terme. A távlati cél Laufer szerint az, hogy egyszer majd minden egyes tanterem ilyen legyen Székesfehérváron. 

Az Alba Innovár vezetője hozzátette: -Nagyon fontos az, hogy a diákok megtanulják, milyen feladatokat, milyen eszközökkel lehet a leghatékonyabban elvégezni és ehhez a programhoz feltétlenül fontos az együttműködés. 

A Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumának elnöke mellett Strasszerné Farkas Márta is mondott pár szót. A Kossuth iskola igazgatója elmondta: -Nagy büszkeség számunkra, hogy intézményünk a 70 éves Székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola egy ilyen modern, korszerű, élményalapú és kollaboratív tanulást és tanítást is támogató teremmel gazdagodhatott, ahol a gyermekek a legmodernebb digitális infrastruktúra segítségével tudnak majd napról napra fejlődni gyarapodni.  

A 2017-ben Örökös Boldog Iskolának választott intézmény igazgatója után Östör Annamária beszélt. Az önkormányzati képviselő úgy fogalmazott: - Én arra vagyok a legbüszkébb, hogy most már egy okos és boldog iskola is a Kossuth. Kiváló minőségű tanítás folyik itt, ahol nagyon nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyerekek, hogy érzik magukat, illetve arra, hogy milyen környezetben, milyen lelki környezetben tanulnak. Nagy öröm, hogy mostantól az öreghegyieknek nem csak boldog, hanem boldog és okos iskolájuk van egyszerre. 

Az átadó végén a megjelent 2. C osztály kapott és tartott egy bemutató órát a megjelenteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában