Frissen Fejérből

2023.01.26. 14:00

Csak álhír, hogy büntettek a fehérvári vasútállomás melletti murvás parkolóban

Néhány nappal ezelőtt egy internetes csoportban kezdett elterjedni a hír, miszerint a székesfehérvári vasútállomás melletti ingyenes murvás parkolóban nemrég büntetést kaptak az ott szabálytalanul parkoló autók tulajdonosai. Nos, szinte biztos, hogy ez nem igaz, ám az álhír gyorsan elterjedt a közösségi oldal használóinak körében.

Déri Brenda

A bőven kihasznált murvás parkoló 2017 óta létezik

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A közösségi oldalon az a hír járta a napokban, hogy vigyázzon, aki a vasútállomás melletti murvás parkolóban hagyja a kocsiját, a posztoló szerint ugyanis őt is egy ott parkoló hölgy figyelmeztette, aki állítja, a múlt héten igenis megbüntették a nem párhuzamosan parkolókat. Ezt megerősíteni azonban senki nem tudta a poszt hozzászólói között sem.  

A történtek kiderítése érdekében felvettük a kapcsolatot a városgondnoksággal és a rendőrséggel is, akiknek az állítása szerint ők biztosan nem szabtak ki bírságokat, büntetéseket az említett helyen az elmúlt napokban: A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság lapunk érdeklődésére elmondta, hogy mivel a területen nincsenek kijelölt, felfestett parkolóhelyek, ezért a klasszikus parkolási szabályok sem érvényesek a területre. Az oda érvényes szabályokkal kapcsolatban bővebb tájékoztatást tudomásuk szerint a terület tulajdonosa tud adni, azaz a MÁV, akit szintén megkerestünk az ügyben. 

– Az állomás melletti murvás parkoló 2017-ben az önkormányzat beruházásában létesült, üzemeltetését is az önkormányzat látja el – érkezett válaszul. Az önkormányzatnak azonban nincs hatásköre büntetni, csak a már fent említett két szervnek, így szinte biztos, hogy nem történt büntetés az ingyenes területen.

Fotós: Fehér Gábor / FMH

Amint aztán később az egyik posztolótól megtudtuk, valójában a neki szóló, éppen a területről kihajtó autós csak jelezte, hogy előző nap mit tapasztalt, hallott. Az is elképzelhető, hogy a "jó szándékkal szóló" illető valójában csak rá akart ijeszteni a másik autósra, mert zavarták őt a nem párhuzamosan parkoló autók. 

A sztori egyik tanulsága talán az lehet, hogy habár a közösségi oldalakon olykor sok érdemi információt is lehet találni, néha bizony fals információk is futótűzként terjednek, s hamarosan már teljes igazságként képes kezelni azokat a "facebook népe". 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában