Határozott fellépés

2023.01.29. 13:00

Befogják a gazdátlan négylábúakat Alsószentivánon

Az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett – közterületen kóborló ebekkel kapcsolatos – lakossági panaszbejelentések kapcsán szeretnénk felhívni a kutyatartók figyelmét a felelős kutyatartás általános szabályaira – írja bejegyzésében Alsószentiván polgármestere, Husvéth Imre.

Kecskés Zoltán

Alsószentiván belterületén és közterületeken felügyelet nélkül talált kutyákat a gyepmester befogja a jövőben a településen.

Fotó: DN Archív

Ahogy a feltöltött közel egy oldalas dokumentumban részletezi, a tulajdonos kötelessége olyan körülményeket teremteni, hogy az ebek a tartási helyükről, udvarról ne tudjanak el - vagy kiszökni, függetlenül attól, hogy milyen vérmérsékletű kutyáról van szó. Egyebek mellett továbbá felhívja a figyelmet arra is, hogy amennyiben a kutya gazdája, tulajdonosa, aki a felügyelete alatt álló kutyát a település belterületén felügyelet nélkül bocsátja közterületre, vagy kóborolni hagyja szabálysértést követ el, és 150 000 forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

A kommünikéban arról is tájékoztatta a polgármester a lakosságot, hogy a jövőben a település belterületén és közterületeken felügyelet nélkül talált kutyákat a gyepmester befogja, az ebrendészeti telepre szállítja. Amennyiben megállapítható a tulajdonos személye, az elszállítással és tartással kapcsolatos költségeket köteles megtéríteni.

A részleteket alább olvashatják:

Vezető képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában