Végzős diákokat vártak a nyílt napra

2023.01.16. 14:01

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára nyerhettek betekintést az érdeklődők

Nyílt nappal várta a pályaválasztás előtt álló fiatalokat az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. A program keretében a diákok bepillantást nyerhettek a kar működésébe, a különböző szakok oktatási folyamatába, és találkozhattak a duális partnerként jelenlévő cégek képviselőivel is.

Baráth Eszter

Fontos döntést kell meghozni a fiataloknak a jövőt illetően

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara minden évben tart nyílt napot a végzős tanulók számára. – Székesfehérvár ma az ország egyik legprosperálóbb, legjobban iparosodott városa, a legszegmentáltabb iparral Magyarországon itt Székesfehérvár rendelkezik. Számtalan ipari cég, ipari vállalat, szolgáltató működik a városban, és ehhez nagyon sok fiatal, okos, tehetséges diplomás szükséges. Ebben az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara kiváló segítséget tud nyújtani – fogalmazott köszöntőjében Mészáros Attila, a város alpolgármestere. Mint mondta, ma több mérőszám is azt mutatja, hogy az ország legjobb műszaki egyeteme az Óbudai Egyetem. Az alpolgármester kiemelte, az Alba Regia Műszaki Kar a leginkább gyakorlatorientált karok közé tartozik, a legtöbb duális partner Székesfehérváron van, ami a hallgatóknak gyakorlatilag az első naptól kezdve munkalehetőséget és gyakorlati tapasztalatot jelent. 

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap 

– Az elmúlt évek tapasztalatai is azt mutatják, hogy a duális képzésben résztvevők nagy százaléka a diploma megszerzése után már gyakorlatilag kapják is a végleges munkaszerződésüket. Van olyan cég, ahol ez 100 százalékban igaz – hangsúlyozta Mészáros Attila.

Györök György az Alba Regia Műszaki Kar dékánja így fogalmazott köszöntőjében: – Ha most az önök helyében lennék, akkor olyan egyetemet választanék, ahol az ország egyik legjobb egyetemeként naprakész tudományokat végezhetünk, ahol a gyakorlatorientált oktatás az egyik legfontosabb, ahol ez nem csak szlogen, hanem kiváló ipari tanszékek tanúsítják ezt az együttműködést, ahol a duális képzés olyan erős, mint itt Székesfehérváron. Olyan egyetem olyan karára mennék, ahol gondtalan, nem munka nélküli 3,5 évet végezhetnék, ahol tovább folytathatom a tanulmányaimat mesterképzésen, majd doktori képzésen. Olyan helyet választanék, ahol a hallgató nem csak egy neptun-kód. Igazolható, hogy nálunk ezek közül mindegyik megvan.

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap 

Az érdeklődőket köszöntötte és a kar választására buzdította Garai-Fodor Mónika, az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar dékánja is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában