Frissen Fejérből

2023.01.24. 11:13

Az elképzelt jövő elevenedik meg Csákberény szomszédságában

Különleges világ van kialakulóban Csákberény határában, ahol Steven Spielberg új sci-fi sorozatát forgatják az elkövetkezendő időszakban.

Baráth Eszter

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy arról korábban beszámoltunk a „kopasz dombok” területén forgatják Steven Spielberg Halo című sci-fi sorozatát. A környékben élőknek már megszokott látványt jelenthet a helyszínen megjelenő filmes stábtagok sokasága, mégsem nyújtanak mindennapi képet a dombok.

Kedden délelőtt arra jártunk és jól látszik, gőzerővel készülnek a forgatásra. Kellékesek és technikusok sokasága dolgozik azon, hogy azokat a hatalmas darukat és különböző gépeket, amelyek mellett tulajdonképpen szorgos kis hangyáknak tűnnek, a helyükre állítsák. 

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap 

A hatalmas területen  itt-ott már a reflektorok bekötésén és beállításán is dolgoznak, amik mind-mind arra szolgálnak, hogy a vásznak előtt a nézők a tökéletes képet kapják az elképzelt jövőben játszódó sorozatból. Ha hihetünk a szemünknek az első képkockák forgatása hamarosan elkezdődik – vagy éppen már meg is történt –, hiszen láttunk olyan személyt a helyszínen, aki hatalmas szoknyáját felhúzva gázolt át a jókora csapadék miatt kialakult sártengeren.

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap 

A forgatási helyszín közelében, a gánti körforgalom szomszédságában pedig tulajdonképpen egy ideiglenes falu nőtt ki a semmiből. Számos lakókocsi, kamionok és más járművek sorakoznak, amelyek feltehetően a színészek és a különböző stábtagok pihenéséhez nyújtanak majd helyet.

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap 


Arról, hogy meddig tart majd a forgatás, nincs információnk, az viszont biztos, hogy a közlekedés biztonságára ez idő alatt is figyelni fognak. A hatalmas gépek akaratlanul is jelentős mennyiségű sarat hordtak az utakra, a burkolatot viszont ottjártunkkor is több szakaszon tisztították. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában