Meghajolt a közlekedők előtt

2023.01.24. 20:00

A járdáról tolattak neki a közlekedési táblának a Szabadságharcos úton

Pénteken került a látókörünkbe egy közlekedési tábla, ami a Mátyás király körúti kereszteződésnél, a Szabadságharcos úton hajolt meg a közlekedők előtt, vélhetően a közelmúltban.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Horváth-Buthy Lilla / FMH

Az egyik képen jól látszik, hogy kissé az útra is "kilóg", de szerencsére a busz is "lefejelés" nélkül elhalad mellette. A másik képünk kedden készült, ezt küldtük el a székesfehérvári közlekedési irodának, megkérdezve, mi történhetett, nem jelent-e veszélyt a jelenlegi dőlésszög, tudnak-e róla. Egyúttal jeleztük is a problémát.

Az iroda szakemberei, levelünk nyomán, a helyszínre siettek, gyors válaszukban pedig ígéretet kaptunk, hogy helyreállítják eredeti, büszkébb pozíciójába.

Fotós: Horváth-Buthy Lilla / FMH

Mint írták, lakossági bejelentés egyelőre nem érkezett a táblával kapcsolatban, de a közlekedési iroda kollégái azonnal kimentek a helyszínre ellenőrizni. Véleményük szerint egyébként, a nyomok alapján, egyértelműen megállapítható, hogy egy, a járdán közlekedett személygépjármű tolathatott neki a megrongálódott táblának. Az Útügyelet intézkedni fog a tábla helyreállításáról - kaptuk a választ az illetékes irodától.

A  reagálást értékelve, inkább az lenne cikkünk konklúziója, hogy a járdán közlekedő autó jelent nagyobb veszélyt a gyalogosokra (főleg, ha még egy közlekedési táblát se vesz észre tolatás közben) mint a megdőlt tábla a többi, közlekedésben résztvevőre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában