Frissen Fejérből

2023.01.26. 10:01

A hétköznapokban éppen olyan fontos a kommunikáció, mint a diplomáciában

A kommunikációval, a tárgyalási gyakorlattal kapcsolatban kaphattak tanácsokat azok, akik ellátogattak a Mathias Corvinus Collegium legutóbbi előadására.

Baráth Eszter

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Kiss Rajmund, a Mathias Corvinus Collegium Diplomáciai Műhelyének vezetője Soha ne féljünk tárgyalni címmel tartott előadást. A szakember alapvetése szerint tulajdonképpen nem lehet különböző kategóriákra bontani a kommunikációt, mint például üzleti, vagy hétköznapi. Úgy fogalmazott, aki meggyőzően és összeszedetten tud kommunikálni családtagjaival, barátaival, vagy kollégáival, az ugyan erre képes akár vezető politikusokkal is. 

A hallgatóság különböző „paneleket” kapott a jó és előremutató kommunikációval kapcsolatban, Kiss Rajmund viszont kiemelte, mindenkinek magának kell eldönteni, hogy adott szituációban melyiket veszi elő, melyiket alkalmazza. A szakember előadásában beszélt arról is, a diplomácia területén, különösen a szomszédunkban zajló háború kapcsán milyen jelentőséggel bír a kommunikáció. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában