Családtagjai emlékére

2023.01.09. 10:00

A Havasi Gyopár Futó Egyesület nemzetközi minősítésű Ultrafutó versenyt szervez Martonvásáron!

A Havasi Gyopár Futó Egyesület 2023 április 15-én ismét megrendezi a Fehér Enikő és Vörös Balázs Emlékversenyt, immár ötödik alkalommal – tudtuk meg az egyesület elnökétől, Fehér László Istvántól. A verseny a főszervező testvérérének és unokaöccsének nevét viseli, akik 2017-ben a veronai buszbalesetben mentek el. A verseny mind a 18 elhunyt, többségében 16 éves gyerek emlékének adózik.

Kecskés Zoltán

Április 15-én ismét megrendezik a Fehér Enikő és Vörös Balázs Emlékversenyt Martonvásáron.

Forrás: Egyesület

A Brunszvik kastélyparkban kerül sor a futóversenyre, több versenyszámban, a tulajdonosnak, az MTA Agrártudományi Kutatóközpontnak köszönhetően. 1, 3, 6, 9, 12 órás, illetve maraton (42,2 km), 50 km és 100 km-es távokra nevezhetnek a futók. Gyerektávok is vannak, amelyek kortól függően 1-4 körből állnak. Minden futó megtalálhatja magának a megfelelő kihívást jelentő távot.  Itt a profi és az amatőr egy pályán fog futni. 

– Egy kör 1,36 km, enyhén hullámzó, ravasz, alattomos szinteket tartalmaz, összesen mintegy 5-6 métert, ami körönként szépen összeadódik, ezért érdemes alaposan felkészülni a versenyre fizikailag és fejben is – mondta Fehér László István, aki kiemelte, hogy az esemény nemzetközivé érett az évek alatt.

Fehér László István: A pálya hitelesített, végig aszfaltozott, autós forgalom elől védett, csodálatos környezetben van.
Forrás: Egyesület

– A pálya hitelesített, végig aszfaltozott, autós forgalom elől védett, csodálatos környezetben van, nagy fák között, csöndes környezetben, önmagadra figyelve lehet futni. Talán ez Magyarország egyik legszebb aszfaltos ultrafutóverseny helyszíne az idén. A verseny már tavaly is nemzetközi volt, több országból eljöttek a versenyre, többek között volt cseh, olasz, német, lengyel, felvidéki magyar futónk is. Itt volt például például Patrycja Bereznowska, aki 24 órán világ és európa bajnok, vagy Ivan Cudin, aki 7-szer Spartatlon teljesítő, 3-szor győztes. Idén is várjuk a külföldi versenyzőket is, ezzel is emelve a verseny színvonalát.

A magyar legjobbak közül is sokan eljöttek tavaly a versenyre: Csáki Enikő (1. helyzett 100 km-en 8:23:08-al), Kádár Kitti (2. helyezett 12 órán 126,46 km-el), Nyikos Viktória (1. maraton távon 2:59:00-val), Beda Szabolcs (1. 12 órán 149,21 km-el), Bódis Tamás (feladta a 12 órás verseny, de 5:32:05-ös időnél már 78.88 km-ert teljesített), Bogár János (korcsoport 2. 12 órán 112,852 km-el), Gálik Ervin (korcsoport 1. 12 órán 119,758 km-el) Szabó Gábor (1. 100 km-en 7:52:20-al), Zahorán János (korcsoport 1. 6 órán 59,886 km-el). Patinás névsor és eredmény igaz? Meglátjuk idén milyen eredmények születnek. Idén az első három futó, aki az adott versenyszámban megfutja az IAU (Nemzetközi Ultrafutó Szövetség) nemzeti szintet visszakpja a nevezési díjat, sőt 50 euróval gazdagodik. Mi több, bárki aki nemzetközi szintet fut, a nevezési díjon felül 100 eurót is kap elismerésként – emelte ki.

A nevezés már elindult, az érdeklődés időarányosan a tavalyhoz képest háromszoros, de még bőven van hely. A nevezési díjak nagyon kedvezően lettek meghatározva. Arra törekedtünk, hogy mindenki el tudjon jönni, aki szeret futni. Nevezni az egyesület honlapján – www.havasigyopar.com – lehet, ahol számos érdekességet megtalálhatnak még az érdeklődők, köztük a versenykiírást is – zárta gondolatait a főszervező. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában