Versenybe szálltak a támogatásért

2023.01.18. 14:30

A győzelem érdekében szavazásra buzdítanak Válon

Székesfehérvári, martonvásári, dunaújvárosi, sárbogárdi, tordasi és váli projekt is versenyben van az egyik nemzetközi áruházlánc játékában, amelyben a vásárlók szavazhatnak az általuk legjobbnak, leghasznosabbnak vélt program támogatásáról.

BB

Fotó: FMH-archív

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco 180 kezdeményezés támogatására összesen 42 millió forintot adományoz, ezzel támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. Az a projekt, amelyre a legtöbben szavaznak, 400 ezer forint támogatásban részesül. A szakértőkből álló zsűri előzetes szűrése után, január 16-tól lehet szavazni a vásárláskor kapott zsetonokkal, amiket az áruházakban kihelyezett ládákba lehet bedobni február 12-ig. Az eredményhirdetést február végén tartják.

A váliak kaptak is az alkalmon és a Válkörzés nevű jótékonysági sportprogramot, melyet ezen a néven tavaly rendeztek meg először, benevezték a versenybe. A szervezők tavaly elmondták, céljuk, hogy a program a megújult név alatt egy folyamatosan fejlődő, évente ismétlődő futó és kerékpáros sportrendezvénnyé nője ki magát a Váli-völgyben. 

Amennyiben a Szülőföldem Vál Alapítvány pályázata elnyeri a vásárlók tetszését, úgy a 400 ezer forintot arra szeretnék fordítani, hogy a versenyen való indulás ingyenes legyen a gyerekeknek és a 60 év felettieknek. Közösségi oldalán a váli önkormányzat szavazásra buzdít hát mindenkit, miközben a Válkörzés céljaival kapcsolatosan így fogalmaz: „A futó és kerékpáros kihívás mellett egészségtudatos programokat, családi vetélkedőket szerveznénk, így szeretnénk minden helyi közösség tagját megszólítani és összehozni”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában