Elvitték a vándorkupát

2023.01.26. 20:00

A FA-ZABSZEGEK voltak a legjobbak a fehérvári vetélkedőn

A Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Tagintézménye 8. osztályos diákjainak csapata nyerte a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár „Évkerék 2022” című vetélkedőjét.

Hajdú Marianna

Forrás: Pexels.com

A tavaly indított és négy fordulóból álló vetélkedő-sorozatot kifejezetten a felső tagozatos általános iskolás, és középiskolás diákokból álló csapatok és az általuk képviselt iskolák számára rendezték. A vetélkedő csapatok történelmi múltról, eleink életformájáról, harcművészetéről és természeti környezetéről kaptak elméleti és gyakorlati bemutatót, majd mérhették össze saját tudásukat is. A szervezők vándordíjat alapítottak, amelyet a négy forduló alatt teljesített eredmények összegzését követően 2023. január 24-én adtak át a legjobban teljesítő csapatnak, akik egy éven keresztül őrizhetik azt.

A 2022-es vetélkedő vándorkupáját a FA-ZABSZEGEK csapata vihette haza, felkészítő tanáruk Danka Attila volt. A névválasztás nem véletlen, a csapattagok kereszt neveinek kezdőbetűiből áll:

Horváth Flóra Sára 8.d
Csányi Anna Róza 8.d
Mátyus Zara Lilla 8.d
Király Anna 8.d
Czimer Benedek Sándor 8.d
Rosta SZabina Lili 8.c
Szabó Enikő 8.c
Diczkó Gizella 8.d
Szemeti Emma 8.d
Kiss Kende 8.d

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában