Nem ígérnek, lehetőséget adnak

2022.12.13. 17:57

Világszínvonalú technológiák és versenyképes munkahelyek a kínálatban

Nyílt napon ismerkedhettek meg a pályaválasztás előtt álló középiskolások az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával (ÓE AMK) hétfőn délelőtt. Nem csak a szakokat ismertették az előadások során, hanem bepillantást nyerhettek a fiatalok az egész egyetemi életbe.

Palocsai Jenő

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Két tanterem is megtelt az ÓE AMK nyílt napján hétfőn délelőtt. A meghívott előadókat, vendégeket és az iskola adta lehetőségeket az egyik teremben élőben, a másikban közvetítéssel hallgathatták az érdeklődő fiatalok és a velük érkező szülők.

A várost maga a polgármester képviselte ezen a nyílt napon. Cser-Palkovics András arról beszélt, hogy mennyire fontos minél több fiatalt megszólítani és hogy olyan korszerű tudás kerüljön a birtokukba, akár a hagyományos, akár a duális képzés keretében amivel el tudnak helyezkedni itt, helyben, vagyis a megyeszékhelyen és annak közvetlen környezetében, de mindenképpen az országban. A polgármester örömmel jelentette be: A gazdasági és ipari szereplőknek, valamint az Óbudai Egyetemnek köszönhetően folyamatosan nő a duális képzésben szereplők száma.

Cser-Palkovics András azt mondta a fiataloknak: -Azt kell végiggondolni, hogy amilyen irányban indultok, az meghatározza a következő évtizedeket, az életeteket. Dolgozni, higgyétek el, jó dolog is tud lenni akkor, hogy ha olyat csinálhattok, amit szerettek is csinálni. Ezért fontos, hogy olyan pályát, hivatást válasszatok, ahol adott esetben már az egyetemi oktatás ideje alatt megtaláljátok a boldog felnőttkor alapját, vagyis azt a hivatást, amit aztán élvezettel fogtok végezni.

Fotós: Nagy Norbert / FMH

Györök György is köszöntötte a nyílt napra érkező fiatalokat és szüleiket. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki kar dékánja így kezdte: -Mi az, amit ígérni tudok? Semmit! Az Alba Regia Kar olyan hely, ahol nem lehet úgy győzni, mint a mitológia görög isteneinek, hogy ülünk a felhőkön, lelóg a lábunk és miközben megvilágosodásunk lesz, sikertörténet íródik. Munkát ígérhetek, kitartást és olyan oktatói támogatást, ami az eredményre épül.

A dékán kitért arra is, hogy a duális képzés illetve az az irány, amit az intézmény követ az jó, mert az egyetemmel kapcsolatban álló cégek elégedettek a hozzájuk érkezők szaktudásával és emiatt mindig csak azt mondják: -Még többet, még többet.

Fotós: Nagy Norbert / FMH

A Keleti Károly Gazdasági Kar dékánja is szólt a megjelent fiatalokhoz, illetve az őket kísérő szülőkhöz. Garai-Fodor Mónika azt mondta: -Nagyon örülök annak, hogy Szent István városában lehetőséget kapunk arra, hogy gazdasági kérdésekbe is beavathassuk az arra érdeklődőket. Úgy gondolom, a műszaki képzés mellé egy nagyon jó portfólió-kiegészítés az, ha valaki a gazdasági, projektmenedzsment, vagy vállalkozásfejlesztés, tudástranszfer, start-up technológiák világában is otthon tudja érezni magát. A mi feladatunk az, hogy egy olyan tudást és tapasztalást tudjunk adni, amely a munkaerőpiacon sikerre viheti azt a karriert, amelyet most még csak dédelgetett álomként a szívükben-lelkükben idehoznak a fiatalok.

Fotós: Nagy Norbert / FMH

A folytatásban Pogátsnik Mónika oktatási dékán helyettes tartott hallgatói tájékoztatót az ÓE AMK képzési kínálatáról. Mint kiderült, gépészmérnök, mérnökinformatikus, villamosmérnök, műszaki menedzser és földmérő, földrendező mérnökhallgatók képzése zajlik az intézményben.

A Hallgatói Önkormányzat, vagyis a HÖK pedig a juttatásokról, kollégiumi lehetőségekről, a diákélet bemutatásáról tájékoztatta a megjelenteket. A kíváncsibbak a végén bejuthattak a Robottechnikai Labor, az AR/VR Labor és az Ipari Folyamatok Labor ajtaja mögé is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában