Közbeszerzés

2022.12.09. 14:16

Vasúti fejlesztéseket is hoz az iváncsai ipari park épülése

Az iváncsai ipari-innovációs fejlesztési terület kialakításával összefüggő vasúti infrastruktúra fejlesztésének tervezésére, kivitelezésére írt ki közbeszerzést a NIF Zrt. A 42. számú vasútvonalról újonnan kiágazó Adony állomás – Iváncsa ipari-innovációs terület közötti új vasúti infrastruktúra fejlesztésére kerülhet sor.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A vasútvonalról újonnan kiágazó, Adony állomás – Iváncsai ipari-innovációs terület és a közte lévő vasúti infrastruktúra fejlesztésére írt ki közbeszerzést a Nemzeti Infrasturktúra Zrt.

Az ajánlattételi felhívás tájékoztatása szerint a beruházás részeként újonnan létesített zöldmezős nyíltvonali, normál nyomtávú vasúti vágány épül mintegy hat kilométer hosszan al- és felépítményekkel együtt, amely az országos vasúti pályahálózat részévé válik.

A projekt keretében átépítik és korszerűsítik az adonyi állomás 1. számú vágányát, illetve az állomás páratlan oldalán található Adony-Dunapart szolgálati helyre vezető nyíltvonali vágány bejárati ívét.

A fejlesztés során zajvédelmi elemeket telepítenek, Adony állomás felsővezeték hálózatát átalakítják, kiépítik a szükséges térvilágítást és négy új vasúti híd is épül. A nyertes ajánlattevő feladata a tervdokumentációk elkészítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában