Frissen Fejérből

2022.12.23. 16:54

Ünnepi díszbe öltözött munkagépek vonultak Aba utcáin

Második alkalommal rendezett karácsonyi traktoros felvonulást az Abai Gazdakör. Az idei évben harminchárom ünnepi díszbe öltöztetett munkagép vonult végig a település utcáin, szebbé és meghittebbé téve az ünnepi várakozás időszakát.

Héjj Vivien

Fotó: Fauszt Zoltán

Tavaly hagyományteremtő jelleggel indult az abai gazdák kezdeményezése, idén pedig immár második alkalommal tartottak karácsonyi traktoros felvonulást Abán. Az ünnepi díszbe öltözött traktorok, quadok és rakodógépek a bodakajtori közösségi háztól vonultak az abai Milleniumi parkba, ahol köszöntőkkel kezdődött az ünnepre hangoló este. A rendezvény fővédnöke Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége elnöke volt.

– Nagy öröm volt látni, hogy a gazdák számára a traktor nem csak egy munkaeszköz, hanem egy szívükhöz közel álló értéktárgy, amit legalább annyira megbecsülnek, mint a földjüket. – mondta a párját ritkító kezdeményezésről Varga Imre István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei elnöke.

Az esten műsort adtak a Sárvíz Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, valamint betlehemi előadással lépett fel a Kákics zenekar. Az esemény résztvevői – mintegy félezer fő – természetesen testközelből is megcsodálhatták a harminchárom feldíszített munkagépet, melyek az est fénypontjaként bejárták Aba utcáit. A jelenlévőket meleg teával, forralt borral és zsíros kenyérrel látták vendégül a szervezők.

Fotós: Fauszt Zoltán

Az Abai Gazdakör elnöke, Fauszt Zoltán úgy fogalmazott, a rendezvény nemcsak a várakozásaikat múlta felül, hanem egy hihetetlen közösségi összefogásról is tanúbizonyságot tett.

S néhány szó a szervezőkről: az idei évben megalakult Abai Gazdakör már több jótékony kezdeményezésben is aktív szerepet vállalt. A Sárvíz Kistérségi Járóbeteg Szakrendelő által vásárolt szívultrahang gép beszerzéséhez több mint egymillió forinttal járultak hozzá, valamint augusztusban két tonna búzát adományoztak a Magyarok Kenyere programba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában