MH43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred

2022.12.04. 11:38

Ünnepi állománygyűlést tartottak a Logisztikusok napja alkalmából a negyvenhármasok

A logisztikusok felelősségteljes munkáját méltatta a fehérvári ezredparancsnok

Gyimóthy Levente

Fotó: Dömsödi Richárd ha.

Ünnepi állománygyűlést tartott Logisztikusok napja alkalmával az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred állománya, ahol az év során elvégzett, eredményekben bővelkedő feladatok mellett a jövő kihívásai is előkerültek. Azok a kihívások, amelyek a katonai szervezet átalakulása miatt érintik a jövő évtől dandár szintűre változó negyvenhármasokat.

Vokla János ezredes, ezredparancsnok ünnepi beszédében méltatta az alakulat Logisztikai Főnöksége, Logisztikai zászlóalja és Helyőrségtámogató Parancsnoksága a Magyar Honvédség zökkenőmentes működése érdekében végrehajtott munkáját, számokkal érzékeltetve az elért eredmények súlyát. ,,Önök folyamatosan élesben dolgoznak. Az állománynak természetes, hogy van szállásolás, vagy feltöltött a különböző készlet és naprakész az élelmezés – szemléltette munkájuk fontosságát a parancsnok. Arról is beszélt, a logisztikusok tervezési, végrehajtási, visszacsoportosítási munkája nélkül egyetlen kitelepülési, támogatási feladat, vagy rendezvény nem valósulhatott volna meg, sőt, professzionalitásuk hiányában a különböző katonai szervezetek sem lennének képesek munkájuk ellátására. Külön említést tett az ezred idén megalakított HQ MND-C támogató eleméről, amely törzsfelkészítési, törzsvezetési gyakorlatokat, támogatási feladatokat lát el és kulcsfontosságú szereppel bír a Székesfehérváron diszlokáló Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság működését illetően.

Az ezredparancsnok az újonnan végrehajtandó feladatok kapcsán aláhúzta: a dandár jogállású szervezet megalakulása magasabb szintű feladatrendszerrel, többletmunkával, többlet felelősséggel jár. Vokla János végezetül köszönetét fejezte ki a logisztikai állománynak, hogy szakmaiságukkal, csapatban gondolkodásukkal és színvonalas teljesítményükkel hozzájárulnak a honvédelem zökkenőmentes működéséhez. Az elhangzottakhoz Balogh Rezső alezredes, a szervezet logisztikai területért felelős parancsnokhelyettese hozzátette: ahogy nő az ezred feladata, leterheltsége, annál fontosabbá, gördülékenyebbé válik a feladatvégrehajtás is.

A köszöntő beszédet követően a személyügyi parancsok ismertetésére, valamint az emléktárgyak, emléklapok átadására került sor. Vokla János ezredes a logisztikai szakterületen végzett kiemelkedő munkája elismeréséül emléktárgyat adományozott többek között Balogh Rezső alezredes, logisztikai területért felelős parancsnokhelyettes, továbbá Mesterházi József alezredes, Wenzdorfer Zoltán alezredes, Peres Attila és Tóth István őrnagyok részére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában