Bíróság

2022.12.01. 10:00

Újabb információmorzsa a gánti ügyben

Ahogy azt tegnap megírtuk, elhalasztották a bicskei tárgyalást a volt gánti polgármester ügyében, ám időközben a Fejér Megyei Főügyészség a másik folyamatban lévő tárgyalásról adott tájékoztatást.

Kecskés Zoltán

Fotó: Fehér Gábor/Archív

Mint ismert, a  Bicskei Járási Ügyészség által emelt vád alapján a Bicskei Járásbíróság 2022. szeptember 29-én hozott marasztaló ítéletet: az elkövetőt, aki 2016-2019 októbere között házastársa tudtával sikkasztott az önkormányzat számlájáról mintegy 69 millió forintot, minősített sikkasztás bűntette miatt 5 év börtönbüntetésre, mellékbüntetésként 5 évi közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság a férfi feleségét bűnsegédként megvalósított minősített sikkasztás bűntette miatt marasztalta el, és őt 2 évi börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette. A bíróság kötelezte a házaspárt az okozott kár megtérítésére. Az ítélet ellen az ügyészség és a terheltek is fellebbeztek ősszel, így az ügy másodfokon a Székesfehérvári Törvényszéken folytatódott.

Palkovitsné Kész Anikó, a Fejér Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjének tájékoztatása alapján, a másik két elkövetővel szemben - a fellebbezések folytán – másodfokon folyamatban lévő eljárásokban bírósági döntés még nem született. Így tehát rövid összefoglalásként elmondható a gánti sikkasztás ügyéről: első és másodfokon is zajló tárgyalások egyikében sem született még végleges, jogerős ítélet. 

Amennyiben új információk kerülnek napvilágra az ügyekkel kapcsolatban, közölni fogjuk.

A vezető képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában