Újszülött babákat köszöntöttek

2022.12.05. 07:00

Száron, Bodméron és Újbarkon közel ötven gyerek született

Közel ötven tavaly és idén született szári, újbarki és bodméri babát köszöntöttek a megújult szári polgármesteri hivatalban vasárnap délután.

Borsányi Bea

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

- Tavaly három, idén két kisgyermekkel bővült Bodmér lakóinak száma, ami – ha belegondolunk abba, hogy a 300 főt sem éri el a falu létszáma – nem is kevés! – jegyezte meg az eseményre meghívott Katona László, Bodmér polgármestere a rendezvény előtt. Rajta kívül Schnobl Ferenc, újbarki polgármester is megjelent a babák köszöntésén. Ahogy azt Németh Norbert, Szár polgármestere a megjelent szülőknek elmondta, a közös rendezvény nem véletlen, hiszen a három szomszédos falu több mindenben is együttműködik: Újbarokkal közös önkormányzati hivatalt működtetnek, de Szárra járnak óvodába és iskolába az újbarki gyerekek, sőt a bodmériak egy része is. A vasárnapi köszöntőt így akár a jövendőbeli óvodások és iskolások, illetve szüleik első találkozásának is vehetjük. 

A bodméri babákat Katona László, polgármester köszöntötte
Fotós: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

Száron korábban sem volt szokásban a babák tiszteletére fa, vagy fák ültetése, ahogy azt sok más településen tartják, az önkormányzat amúgy is sokat tesz a település fásításának érdekében. A kis ünnepségre meghívottak mindegyike az egyik baba-termékeket gyártó cég felajánlásából vehetett át babaholmikat tartalmazó csomagot, illetve az önkormányzat emléklap átadásával fogadta az új jövevényeket jelképesen a települések közösségének tagjai közé. Az alkalmat kihasználva Németh Norbert azt is elmondta, a hosszú évek munkájának köszönhetően teljesen megújult polgármesteri hivatal hivatalos átadására december 18-án kerül sor. Egyben arra is felhívta a figyelmet, Száron is van lehetőség igénybe venni az újszülött babák után járó egyszeri támogatást, valamint később az óvoda-, és iskolakezdési támogatást is. Ez utóbbi ráadásul nem is kevés, hiszen óvodás korúak esetén 30, iskoláskorú gyermekek esetében 40 ezer forintos támogatást lehet igényelni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában