Szakmai elismerés

2022.12.08. 21:00

Pro Gastronomia-díjat kaptak a Turanitz testvérek

Jelentős szakmai elismerésben részesült a velencei és székesfehérvári vendéglátás két ismert képviselője, Turanitz Gergely és Tóth-Turanitz Katalin.

Tóth Sándor

Turanitz Gergely és Tóth-Turanitz Katalin (balról a második és harmadik) a díjazottakkal és a díjátadó, Sándor Dénessel (jobb szélen), valamint Lugasi Andreával

Fotó: BGE

A Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) adták át a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (KVIK) vendéglátás tanszéke nyugalmazott egyetemi docense, Sándor Dénes által 2018-ban alapított Pro Gastronomia-díjat. Az alapító a díjat a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségei és ígéretes fiatal képviselői szakmai tevékenységének elismerésére hozta létre.   
A Pro Gastonomia-díj ifjúsági díját az idén Turanitz Gergely és Tóth-Turanitz Katalin, a BGE KVIK korábbi hallgatói kapták megosztva. A testvérpár a velencei Tekergő étterem és a székesfehérvári Patent Gasztrobár tulajdonosai, számos hazai és nemzetközi barbecue verseny győztesei és résztvevői. Az általuk irányított KGB – Katka Gergő BBQ gasztroformáció sikereiről lapunk is rendszeresen tudósítást adott. A mostani elismeréssel együtt egy különdíjat is adományoztak Turanitzéknak, a Sándor Dénes Séfkabátja-díjat, mint kiemelkedő ifjú tehetségeknek a gasztronómiában, s ezen belül a konyhaművészetben.
A Pro Gastronomia-díjat évente maximum négy személynek ítéli oda a rangos testület, amelynek tagjai az idén az alapító ötletgazdán kívül Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, Gundel János professzor emeritus, Kiss Imre, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum nyugalmazott igazgatója, valamint Segal Viktor chef és gasztronómiai tanácsadó. A presztízs értékűnek számító Pro Gastronomia-díj további idei kitüntetettjei: Kőrössy Zoltán az Eventrend társtulajdonosa, Molnár Attila és Nyíri Sándor, az Aranykaviár étterem tulajdonosai (megosztva), valamint Rasmus Kofoed, a 2022-ben világelső Geranium étterem társtulajdonos séfje, aki a világon egyedül nyert Bocuse d’Or arany-, ezüst- és bronzérmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában