Jótékonysági est

2022.12.08. 20:00

Pezsgőkóstolással támogatták a beteg gyerekeket nevelő, nem csak fehérvári családokat (galériával)

Jótékonysági estet tartott az Aranyeső Alapítvány a székesfehérvári Hétpettyes Óvodában. A Buborékest elnevezésű, kóstolással egybekötött programon Bálint László nemzetközi borakadémikus vezette be a résztvevőket a pezsgők világába.

Borsányi Bea

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az alapítvány 2004 óta támogat olyan – nem csak fehérvári – családokat, akik súlyos, maradandó, esetenként több betegségben is szenvedő gyermekeket nevelnek. Nekik segít időről időre pénzzel, vagy tárgyi eszközzel, hogy könnyebb legyen az életük. 

Az est házigazdája Bencze Viktória volt, de természetesen jelen volt az Aranyeső Alapítvány elnöke, Hátsági-Horváth Miklós is.

A pezsgőkóstoló a proseccótól indult, majd a technikának megfelelően haladt a champagne irányába, miközben a magyar pezsgő mellett a spanyol cava is előkerült. Az italok mellé megfelelő ételeket, kisebb falatkákat is kínáltak, de a testi táplálék mellé szellemi is jutott, hiszen Bálint László a bemutatott nedűk készítésének titkait és az alapanyagukként szolgáló szőlőfajtákat is megismertette az est vendégeivel, az alapítvány támogatóival. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában