Karácsonyi meglepetés

2022.12.22. 17:30

Nyolcvanegy zámolyi családnál lesz szebb az ünnep

A családok nagyságához és szükségleteihez mérten állította össze a zámolyi önkormányzat azokat a csomagokat, amelyeket csütörtökön és pénteken, meglepetésként szállítottak mindenkinek házhoz a képviselő-testület tagjai.

Borsányi Bea

A névre szóló csomagok kihordásra várnak a művelődési házban

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

Összesen 81 családhoz csengettek be a karácsonyi ajándéknak is beillő csomagokkal a képviselők, ezzel összességében több mint kétszáz embernek tették boldogabbá az ünnepeket Zámolyon. A rászoruló családokat az önkormányzati hivatal, az orvosi rendelő, a védőnő, az óvoda és az iskola javaslatai alapján választották ki. – A katolikus karitásszal és a Vöröskereszttel karöltve karácsony előtt minden évben szoktuk támogatni a leginkább rászorulókat, amire néhányszáz ezer forintot költünk rendszeresen. Ám ebben az évben jóval nehezebb lett az élet, így a szokásos húsz helyett több családnak is jól jön a támogatás – mondta a feol.hu kérdésére Sallai Mihály polgármester.

A zámolyi önkormányzatnak – hasonlóan a többi megyei önkormányzathoz – alaposan át kellett gondolnia ezen az őszön, mire és mennyit költ a továbbiakban. A prioritási sorrendben az első három helyre a rezsiköltségek, a családok támogatása és a munkahelyek megtartása került. Így juthatott az idén mintegy 1,5 millió forint a karácsonyi csomagokra, amikbe a szokásos tartós élelmiszerek mellé került gyümölcs és édesség is. Az egy fős háztartásokhoz nagyjából 12 ezer, míg a 6-7 fős családokhoz 50 ezer forint értékű áru került. A polgármester azt is örömmel látta, hogy a hivatalon kívül magánemberek is adakoztak, akadt olyan, aki játékokat vásárolt és tett az általa felajánlott csomagokba. 

A meglepetést mindenhol örömmel és meghatottan fogadták. 

Fotós: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában