Újabb komoly fejlesztés növeli a megyeszékhely gazdasági erejét

2022.12.14. 13:30

Negyven új munkahelyet teremt, s új présgépet állít munkába az alumíniumipari cég Fehérváron

Az elektromos autók új generációs akkumulátorházainak előállítását segíti az a fejlesztés, amely Székesfehérváron valósul meg, s negyven új munkahelyet is teremt.

Házi Péter

Fotó: Hydro

A székesfehérvári gazdaság számára mindenképpen jó hír, hogy újabb komoly fejlesztést jelentett be a Hydro Extrusion Hungary Kft. Az alumínium újrahasznosító üzem építése mellett a cég egy új alumínium sajtoló gyártósort épít ki székesfehérvári telephelyén. A 35,7 millió eurós beruházás 40 munkahelyet teremt és növeli az üzem sajtoló kapacitását, biztosítva a vállalat jövőbeni növekedési potenciálját.

Az új prést egy meglévő épületben helyezik el, és főként az épülő  újrahasznosító üzem tuskóit használja majd fel. A székesfehérvári gyáregység mintegy 1600 embert foglalkoztat, és a legnagyobb ilyen típusú extrudáló üzem Európában.  

A magyar üzem kiválasztott autóipari partner, új high-tech alumínium termékeket fejleszt a gyorsan fejlődő elektromos járművek piacára. Az új beruházás jelentősen növeli majd az üzem kapacitását, lehetővé téve, hogy kiszolgálja az új generációs akkumulátorházak és a hosszú távú e-mobilitási projekteket az elkövetkezendő 10 évben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában