Évösszegző IV. rész

2022.12.24. 08:00

Nádasdladányi időkapszula, élet a lángok után, nem túl furfangos tolvajok - Ezeket olvastátok a legtöbben áprilisban

Ismét elérkezett az év vége, mi pedig egy újabb eseménydús évet tudhatunk magunk mögött. Minden hónapra jutott valami izgalmas hír, történés, amelyekre nagyon sokan voltak kíváncsiak, most ezeket gyűjtjük egy csokorba. Íme 2022 legolvasottabb cikkei áprilisból!

feol.hu

Varga Tünde, Nádasdladány polgármestere és Milassin László az időkapszulával

Fotó: FMH-archív

1. Fizetés nélkül tankoltak egy dunaújvárosi kútnál, de kifogott rajtuk a saját furfangjuk

Valami egészen elképesztő hibát követtek el azok a tolvajok, akik ingyen próbáltak meg benzinhez jutni Dunaújvárosban április elején. A tolvajok ugyanis leszerelték a rendszámot az autóról, mielőtt beálltak tankolni a dunaújvárosi kúthoz, de nem találtak túl jó rejtekhelyet a táblának. Egész pontosan a kalaptartóra tették, oda, ahol a biztonsági kamera is jól látta.

2. Kitüntetések átadásával ünnepelték Szent György napját

Két év kihagyás után újra emlék-­érmek, kitüntetések, szakmai elismerések átadásával ünnepelték Szent György napját a kórház dolgozói. Bucsi László főigazgató köszöntőjében a kórház legszebb ünnepének nevezte a Szent György-napot. Felidézte a kórház névadójának történetét és emlékezetét, kiemelve a nevét őrző épületeket, és azon tárgyi emlékeket, melyeken megjelenik sárkányölő Szent György alakja.

3. Élet a lángok után - A kiégett Lövölde utcai lakásban jártunk

A társasház is megsínylette a történteket – árulta el Blanyár Zoltán, a lépcsőház közös képviselője. A kárfelvétel már megtörtént, a biztosító szakemberei már a tragédia másnapján kijöttek. – Sok minden tönkrement a lakáson kívül is: felfelé a füst szállt, lefelé pedig áztak a lakók. Megolvadt a szigetelés is sok helyen, és több ajtót is javítani kell – sorolta a közös képviselő. A lépcsőház liftjében még ma is füstszag van, félelmetes volt vele az utazás. A felsőbb emeleteken pedig ismeretlenre égett építési maradványok tanúskodnak az áprilisi tragédiáról.

4. Egy nádasdladányi házfalból százéves időkapszula került elő

102 év elteltével, szinte napra pontosan az elrejtését követően, 2022. április elején a nádasdladányi lakóház új tulajdonosa, Milassin László egy időkapszulát emelt ki a bontásra érett falból. Nádasdladányban egy száz év körüli lakóház felújítását végezte új tulajdonosa, amikor az egyik válaszfal bontása közben egy érdekes üvegre lett figyelmes. Az, hogy annak idején a vályogfalba üvegeket helyeztek, önmagában nem meglepő, ugyanis az üveg az egyetlen anyag, amelyet az egerek nem rágnak át.

Ez az üveg sem különbözött a többitől. Amikor Milassin László a bontás során kivette a falból, akkor vette észre, hogy zörög benne valami. 
Az emberi kíváncsiság nem hagyta nyugodni Lászlót sem. Mivel a parafa dugót a kártevők már megrágták, másképp nem juthatott a benne rejlő kincsekhez, csak úgy, hogy feltöri az üveget. A törmelék közül előkerült egy ceruzával írt levél, egy szintén ceruzával írt cetli, illetve egy bankjegy.

5. Emberségből jeles - Buszmegállóban zokogó kislányt kísértek haza a gárdonyi rendőrök

Velencén, a Kis út és a Balatoni út kereszteződésében figyeltek fel a rendőrök egy kislányra 2022. április 20-án 11 óra 20 perckor, aki iskolatáskával a hátán állt a buszmegállóban, szemmel láthatóan félt és sírt. Az egyenruhások közelebb mentek a gyermekhez, aki elmondta nekik, hogy velencei általános iskolájában még nem kezdődött el a tanítás a tavaszi szünet után, ő azonban abban a hiszemben volt, hogy aznap már oktatás van. Az iskolájához érve tapasztalta, hogy ott nem tartózkodik senki. Ezt követően a buszmegállóba ment, ahova csak délután érkezik az első busz, amellyel Sukoróra haza tudna menni. Hozzátartozóival nem tudta a kapcsolatot felvenni, ezért gondolta, megvárja a délutáni járatot.

Nagy Zoltán rendőr törzsőrmester és Jankovics Viktor rendőr főtörzsőrmester azonban egy percet sem vártak, és a gyermeket beültették szolgálati autójukba, majd adategyeztetést követően hazaszállították otthonába, ahol nővérének átadták.

6.Két év után újra megtelt bolondballagókkal Székesfehérvár belvárosa

A székesfehérvári középiskolák végzős, érettségire készülő osztályai vonultak bolondozva végig a plázától elindulva a Liszt Ferenc utcán, a Városház téren, a Fő utcán, a színház előtt, egészen a szálló előtti téren felállított Zichy-színpadig. Volt diák, aki nagymamás otthonkában bolondballagott, más fazékkal a kezében: fakanállal ütötte rajta a ritmust. Sokan koszorút fontak fejükre, egy valakinek meg kellékfejsze éktelenkedett a koponyájában. Dinoszaurusz jelmezt többen is öltöttek, s előkerült egy pár hőse a Csillagok háborújának is. Láttunk amolyan dzsigoló-jelmezbe bújt illetőt, valamint sorozatsztárokat és koronás főket is, csapatostul.

7. Mind az öt körzetben a Fidesz nyert Fejérben

8. Csákváron 50 ezer szálas tulipánmező várta az érdeklődőket

Az ötlet Fehér Imre barátomtól és feleségétől, Zakariás Évától származik, akik felismerték a lehetőséget, és megkezdték a franchise jog tulajdonosával a tárgyalásokat. Az első megbeszélések után keresett meg Imre, elém tárta az elképzelést, ami első pillanattól kezdve tetszett, hiszen mindig szerettem volna valami újat létrehozni, és a virágok, a szépség, a természet mindig is közel állt hozzám. Országosan immár 13 ilyen tulipánkert, közel egymillió szál virággal várja a tulipánkedvelőket. Csákvárt mindannyian nagyon szeretjük, hiszen erdőjáró, természetszerető emberekként a „Vértes fővárosa” mindig is kedvelt turistacélpont volt a számunkra, mint ahogy a rendszeresen idelátogató sok ezer turista számára is - nyilatkozták az ötletgazdák áprilisban lapunknak. 

9. Nem segítenek az új lakóknak Pázmándon

Adottak az új lakók, akik Pest megye agglomerációjából költöztek Pázmánd egyik belterületi ingatlanára. Az utcának még neve sem volt, így a lakcím és vállalkozásszékhely bejelentése is váratott magára, de nem aggódtak, tudták, mibe vágták a fejszéjüket: ugyanezt végigvitték már előző otthonukban is. Na, most már van miért aggódniuk… A polgármester és az új lakó is jelezte: az ingatlannál lévő sétányt el kell nevezni, ez törvényi kötelezettség, nem politikai vita tárgya.

10.Fél éven át lopkodta a fürdőzök pénzét az öltözőszekrényből egy férfi Fejér megyében

A férfi 2021. szeptember 18. és 2022. március 19. között 12 sértettől egyenként 5.000,- és 365.000,- Ft közötti készpénzt, 150,- Eurot, valamint 100,- US dollárt tulajdonított el. A férfi 46 sértettől akart még készpénzt eltulajdonítani, azonban cselekményei kísérleti szakban maradtak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában