Évösszegző XI. rész

2022.12.31. 08:00

Morajló, búgó hang egy budai úti panelban, a megújult dégi Festetics-kastély és az otthon szülő anyuka - Ezeket olvastátok a legtöbben novemberben

Ismét elérkezett az év vége, mi pedig egy újabb eseménydús évet tudhatunk magunk mögött. Minden hónapra jutott valami izgalmas hír, történés, amelyekre nagyon sokan voltak kíváncsiak, most ezeket gyűjtjük egy csokorba. Íme 2022 legolvasottabb cikkei novemberből!

feol.hu

Fotó: Fehér Gábor / FMH

1. Már aludni sem tudnak: Morajló, búgó hang keseríti meg az egyik Budai úti panel lakóinak életét

Nem tudták a lakók megfejteni, mi okozhatta azt a mély, hol erősödő, hol gyengülő zajt, amely miatt többen nem is tudtak aludni a Budai úti épületben. A szakemberek annyit állapítottak meg, hogy nem a fűtési rendszer idézte elő a zajt. De akkor mi? - erre a kérdésre próbáltuk megtalálni a választ novemberben.

2. Ahová el kell menni: átadták a megújult dégi Festetics-kastélyt (képgaléria)

Fejér megye újabb ékszerdoboza ragyoghat ismét régi pompájában, hiszen átadták a felújított dégi Festetics-kastély csodálatos épületét. November 8-án ünnepelték a több mint 3 milliárd 300 millió forintos beruházás lezárását.

3. Megcsapta a halál szele a babakocsit toló anyukát Fehérváron

Száguldozó autós veszélyeztette a belváros egyik utcájában lakókat novemberben.

4. Már nem indulhattak a kórházba, otthon szülte meg kislányát a Fejér megyei anyuka

Hirtelen megindult a szülési fájása annak a 30 év körüli Fejér megyei édesanyának, aki már nem ért volna be a kórházba, így a helyszínre érkező mentőszolgálatosok segítségével jött világra az egészséges kisbaba.

5. Mi készül a szárazréti körforgónál?

Novemberben többeknek feltűnt, hogy a szárazréti nagy körforgalomból eltűntek a régi virágok, virágágyások és a helyükön nagy gödrök tátongtak. Vajon mi történhetett?

6. Az RBD Ultras tagjai stílusosan érkeztek meg az FTC elleni rangadóra (videó)

A MOL Fehérvár FC fogadta november 6-án az FTC csapatát az OTP Bank Liga 14. fordulójában. A presztízs rangadó 20 órakor vette kezdetét, a Vidi-szurkolók azonban már 18 óra után megérkeztek a stadionhoz, nem is akárhogyan.

7. 1360 forint egy óra parkolás az Ősz utcában?

Egy novemberi délutánon lőttünk egy a székesfehérvári Ősz utcában, a banképület mellett, ahol a Rákóczi utcáról lekanyarodunk. A zónás fizetős parkolási rendszer határán álló tábla tanúsága szerint egy óra parkolás nem kevesebbe, mint 1360 forintba került.

8. A TOP 13-ban a fehérvári advent

Székesfehérvár is bekerült a legszebb hazai vásárok közé idén.

9. Békésen várt a németjuhász a felüljárón, a fehérvári állatmentők siettek a segítségére

November elején egy gyönyörű, tekintélyt sugárzó német juhászkutya feküdt a Széchenyi úti felüljárónál. Miután a gazdája lemondott róla, Juca bekerült a menhelyre, új életre kelt és már csak egy gazdira várt. A története szerencsére jól zárult, gazdis lett!

10. Történelmi épület újul meg a belvárosban

Egy újabb történelmi jelentőségű épület újítását kezdték meg novemberben Székesfehérváron. Jövőre befejeződnek a munkálatok a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában