Ünnep

2022.12.22. 07:00

Más ajándékkal élők karácsonya Móron

A Móri Bice-Bóca Egyesület kézművesfoglalkozással, kórusművel és persze egy közös karácsonyi ünnepséggel tette szebbé saját tagjai és a város sok lakójának adventi időszakát.

Palocsai Jenő

Fotó: Hrubos Zsolt

Közel évtizedes hagyomány, hogy az adventi időszakban jótékonysági vásár zajlik Móron. A kedves kezdeményezés egészen beépült a köztudatba és idén is szép számmal jelentkeznek, emberek, különböző iskolák, intézmények, csoportok, egyesületek, hogy kiállnak vásárt tartani, hogy aztán az ott befolyó összegből a Bice-Bócákat támogassák.

Fotós: Hrubos Zsolt

Ezzel párhuzamosan az első három adventi szombaton játszóházakat tart az egyesület. Erről Tényi Helga, a Bice-Bócák vezetője elmondta: -Egyre több ember jelenik meg ezeken a programokon, iskolákból, gimnáziumból és ez egy fantasztikus dolog és egyre több ember jön be csak úgy, az utcáról és egyszerre alkot és ünnepel velünk.

A három adventi hétvége után jön a negyedik, gyertyagyújtás pillanata, ez nem csak attól ünnepi hogy a várakozás időszakának utolsó aktusa, hanem ez a nap mindig a Bice-Bóca Egyesület karácsonyi ajándéka a támogatók felé. Azon az esten adta át Fenyves Péter polgármester a 15 lelkes csapat vásározásából befolyt összeget, és ugyanezen az estén előadták azt a műsort az egyesület tagjai, amivel korábban oly lelkesen készültek. Ám nem csak a támogatók, barátok és a Bice-Bócákat támogató cégek kaptak aznap ajándékot, ugyanis ezen az utolsó adventi hétvégén volt Móron a kórusok hangversenye is. Ezen az eseményen a bicebócák csapata volt az első fellépő, egy rövid műsorral mutatták meg, hogy még ott is egész jól megállják a helyüket.

Fotós: Hrubos Zsolt 

A művészeti irány persze nem ért véget az említett előadásokkal, hiszen ez a hétvége lehetőséget adott, hogy bemutassák az egyik tag új könyvét. Lepsényi Bálint Szívhangok című kötete is felemelő, így az ünnepek idején különösen, de legalább ennyire felemelő volt maga a bicebóca karácsony. Tényi Helga úgy fogalmazott: -Az egész rendezvény nagyon belsőségesen sikerült. Ott volt Ambrózy Tamás plébános atya és az evangélikusokat Ribárszki Ákos lelkész képviselte. Az ő jelenlétük, az ő tanulságos történeteik és fantasztikus gondolataik rendkívül fontos részei az ünnepnek. Nagyon sok ügyes emberem van egyébként a bicebócában, és mindig azt mondom, hogy attól, hogy valaki kerekesszékben ül, egész egyszerűen még fantasztikus is lehet. Tomi atyától tanultuk azt a csodálatos kifejezést, hogy mi nem fogyatékkal, hanem más ajándékkal élők vagyunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában