Adventi vásár

2022.12.05. 21:54

Lovas hintón érkező Mikulás és fényárban úszó traktorok (videóval)

Mókás advent elnevezéssel tartottak ünnepre hangoló programot advent második vasárnapján Perkátán. Az ínycsiklandó gasztroélmények mellett az esemény egyik legkülönlegesebb momentuma volt – a Mikulás érkezése mellett –, amikor karácsonyi köntösbe öltöztetett traktorok vonultak fel a falu utcáin.

Héjj Vivien

Forrás: Perkáta közösségi oldala

Valódi közösségi élmény részeivé válhattak a perkátaiak advent második vasárnapján. A sokszínű programkavalkádban mindenki megtalálhatta a számára leginkább megfelelő, ünnepre hangoló „mókát”.  Merthogy a program nem csak a nevében volt mókás, a perkátaiak ezúttal is megadták a módját az ünneplésnek.

Kézműves ajándéktárgyak, édességek várták a helyieket
Forrás: Perkáta közösségi oldala

A gasztronómiai élmények szerelmesei az adventi vásár sűrűjében találhattak fogukra valót: házi készítésű sajtok, szörpök, savanyúságok és édességek, bejglik és macaronok várták az éhes szájakat. Aki pedig már fejben a karácsonyfát díszítette, az a kézművesvásár üvegből, fából készült dísztárgyai közül válogathatott kedvére.

A délután egyik, gyermekek által legjobban várt programja a Mikulás megjelenése volt, aki természetesen lovas hintón gördült a gyerekek elé, s zsákja sem volt üres: finomságokkal teli puttonnyal érkezett a perkátai Győry-kastély kertjébe.

Kora este aztán a traktorok kapták a főszerepet, ám nem akárhogy: ezúttal a mezőgazdasági munka teljes mértékben háttérbe szorult. Történt ugyanis, hogy a helyi gazdák összefogtak s ünnepi díszbe öltöztették munkaeszközeiket. A fényárban úszó traktorok különleges látványa kicsiket és nagyokat egyaránt lenyűgözött. A húsznál is több mezőgazdasági gépjármű a kastély mellől indulva a falu számos utcáját bejárva hozott igazi ünnepi hangulatot Perkátára.

A húsznál is több traktor a kastély mellől indulva a falu számos utcáját bejárta
Fotós: Nagy Norbert / FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában