Komoly karácsonyi ajándék

2022.12.20. 20:01

Kiegészítő kormányzati támogatást kapott az épülő pákozdi bölcsőde

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő a helyszínen győződhetett meg arról Kardos Ádám polgármester vezetésével, hogy jó ütemben halad az új, háromcsoportos, 42 férőhelyes bölcsőde építése Pákozdon. Kiemelte, hogy a háborús infláció hatása és a megnövekedett energiaárak okán a kormány további 104 millió forinttal támogatja a projektet.

Kecskés Zoltán

Az eseményen Kardos Ádám polgármester a település eddigi legnagyobb értékű beruházásaként beszélt az építkezésről, ami még inkább tovább fokozódik. Kiemelte, hogy a tervek szerint 2023 szeptemberében nyíló bölcsőde munkálatai jól haladnak és Tessely Zoltán képviselő, valamint Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének közbenjárásának köszönhetően, a jelenleg több mint harminc százalékos készültségű intézmény befejezése sincs veszélyben. Mint mondta, Magyarország Kormánya a korábban megítélt 570 millió forintos támogatást további 104 millió forinttal egészítette ki! 

Fotós: KZ

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő örömhírnek, kvázi egy karácsonyi ajándéknak nevezte a pákozdiaknak megszavazott többletforrást, mely által létrejöhet a település első bölcsődéje, ami egy háromcsoportos, 42 férőhelyes intézményt jelent. Hozzátette, hogy mindezeken felül tíz új munkahely is létrejön:  hat kisgyermeknevelő, három dajka és egy technikai munkatárs dolgozik majd a gyerekekért. A többletforrás pedig lehetővé teszi azt, hogy az önkormányzat saját forrásból, a főutcát és a bölcsődét összekötő utat rendbe tegye, hogy az a létesítménynek megfelelő minőségben fogadhassa az intézménybe igyekvőket.

Fotós: Nagy Norbert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában