Évösszegző III. rész

2022.12.23. 08:00

Kanapéval ütköző Mazda, születés az út szélén és bankkártyás persely - Ezeket olvastátok a legtöbben márciusban

Ismét elérkezett az év vége, mi pedig egy újabb eseménydús évet tudhatunk magunk mögött. Minden hónapra jutott valami izgalmas hír, történés, amelyekre nagyon sokan voltak kíváncsiak, most ezeket gyűjtjük egy csokorba. Íme 2022 legolvasottabb cikkei márciusból!

feol.hu

Forrás: Schmid Emese

1. Kanapéval ütközött egy Mazda az M7-esen

Az M7-es autópályán Budapest irányába a 42 kilométerszelvényben, a pázmándi lehajtónál egy Mazda, három utasával, és egyikük Bendegúz kutyájával kanapéval ütközött a belső sávban. Egy Mercedes az utánfutójával, rajta egy kanapéval igyekezett Budapest felé, amikor a kanapét tartó heveder csattja „elengedett” és ezután már semmi nem tartotta azt. A kanapé lezuhant az úttestre. Egy éppen arra járó turistabusz kavarta erős szélben a kanapé önállósodott, és besodródott a legbelső sávba, ahol a Mazda érkezett. Vezetője már tenni sem tudott semmit, mert mind a három sáv telítődött volt. Fékezésre sem volt ideje, a Siófokrók Budapestre tartó vezetőnek, így „frontálisan” ütközött a lezuhant kanapéval, amelyet maga alá gyűrt.

2. In memoriam Somogyi Tamás

Március végén egy kolléga, egy barát hagyott itt bennünket, egy fotós, operatőr és vágó. Tamás úgy állt a fényképezőgép, majd később a kamera mögé, hogy alázattal készítette munkáját. Kereste sokszor a lelket, fürkészte a gyarló testet, hátha megleli teremtőjét. Bátran mondhatom, ismerte őt Fehérvár és annak környéke. Régóta betegeskedett szívével, amely március 22-én hajnalban cserben hagyta.

3. A hátsó ajtókon távozott Márki-Zay Péter a fehérvári körútja után

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje kampányútja során március 30-án reggel Székesfehérváron nyitott az Alba Plaza főbejárata előtt, ahol mindjárt parázs hangulat fogadta, hiszen egy jobb sorsra érdemes áruszállító éppen berakodott a Plaza valamelyik üzletébe, és a téren lévő idősebb rajongók nekiestek és fenyegették, hogy távozzon el onnan.

4. Az út szélén csöppent a világba János és Anikó gyermeke Nádasdladánynál

A család megbeszélte, hogy nem apás szülés lesz, János úgy érezte, az ilyen "látvány" nem neki való. Ezzel szemben úgy alakult az élet, hogy az út mentén félreállva ő segítette világra kislányát múlt szombaton. A mentők diszpécsere az autó hangszóróján keresztül végig velük volt. Izgalmas történetről számoltunk be rögtön már március elején. 

5. A Sárszentmihályról indult Pető Dettinek az ecset a fegyvere

A kis faluban nevelkedett Detti kezében az ecset igazi fegyver. A siker és az álmok megvalósításának fegyvere, amivel a szépséget szolgálja. Szakmáját teljes szívvel, odaadással és alázattal végzi, ízig-vérig pezsgő és sokoldalú személyiség, 2022 márciusában, mi pedig készítettünk is vele egy nagy interjút. 

6. Elfajultak az indulatok egy fehérvári dohányboltban

A vád szerint az 56 éves férfi és 28 éves fia 2020. július 28-án délután egy székesfehérvári dohányboltban az eladót trágár hangnemben szidalmazták és kiabáltak vele, miután közölte, hogy nem tudja felváltani a nagy címletű pénzüket.Az üzletben tartózkodó áruszállító férfi a nő védelmére kelt, és felszólította az elkövetőket cselekményük abbahagyására, mire őt is megfenyegették. Mikor a férfi elhagyta a helyiséget, az elkövetők nekitámadtak az utcán, többször ököllel arcon ütötték, majd földre kerülését követően testszerte és arcán meg is rúgták.

7. Rettegtek a harcias kutyától, aki a Sóstónál támadta meg Erzsébetet és kutyáit

Alig néhány száz méterre a Sóstói Tanösvénytől, otthona előtt találkoztunk Balogh Erzsébettel, aki kihasználva a természet közelségét, rendszeresen sétál el az utca végén lévő tisztásra kutyáival. Végigsétáltunk az útvonalon, amit azon az ominózus napon három kutyájával is megtett. Két aprócska csivavával és egy beteg, mind a négy lábát műtött labradorral. 

Balogh Erzsébet a helyszínen mesélte el, hogy amikor a tisztáshoz értek, ahol játszani szoktak, a nádas mellett megpillantott egy nagytestű kutyát, lánccal a nyakában. Ezután a gazda felvette a két csivavát és elindult hazafelé, de visszaemlékezése szerint semmi esélye nem volt, mert a kaukázusi jellegű kutya azonnal mellettük volt és támadni kezdte őket. A gazdát és a kutyákat egyaránt.

8. Az igazi menekült hálás, a haszonleső követel: nem örültek mindenhol az érkezőknek

Egyre több településen jelentek meg az Ukrajnából érkező menekültek, akiket el kell látni. Sallai Mihály és Vécsei László polgármester lapunkkal is megosztotta a tapasztalataikat.

9.  Nincs több aprózás - A Prohászka Templom bankkártyás persellyel rukkolt elő 

A Prohászka Templom közösségi oldalán téjékoztatott róla, hogy bankkártyás perselyt helyeztek üzembe. Használatáról elárulták, hogy nagyon egyszerű: a nyomógomb segítségével kiválasztható a kívánt összeg, ezután már csak a terminálhoz kell érinteni a kártyát és az adomány célba is ért-

10. Halálos iramban Adonyban 

A közlekedési balesetek megelőzése érdekében folyamatosak az ellenőrzések a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság területén. A 2022. március 22-én végrehajtott akció elsősorban a gyorshajtók kiszűrésére irányult. Az ellenőrzés ideje alatt 15 olyan gépjárművezetővel szemben intézkedtek az egyenruhások, akik túllépték a megengedett sebességhatárt, közülük 10 sofőrrel szemben helyszíni bírságot, 5-tel szemben pedig  közigazgatási  bírságot szabtak ki a rendőrök. Volt olyan járművezető, aki Adony belterületén a megengedett 50 km/h helyett 110 km/h-val közlekedett.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában