Étkezés

2022.12.07. 18:33

Januártól újra a régi helyükön étkezhetnek az abai gyerekek

A helyi szülők kérésének eleget téve Aba önkormányzata januártól újranyitja az iskolás gyerekek étkeztetését biztosító éttermet, melyet novemberben a megnövekedett költségek miatt kellett bezárni.

Héjj Vivien

A megnövekedett rezsiköltségek okozta nehézségek leküzdéséért Aba képviselő-testülete is számos olyan döntést hozott októberben, melyek a kiadások mérséklését hivatottak szolgálni. Ezen intézkedések érintették a gyermekétkeztetést is: a Fórum Étteremhez tartozó Háromkalász Étterem, melegítőkonyha novembertől bezárta kapuit, a gyermekétkeztetést azóta a Fórum Étteremben biztosítja.

Úgy tűnik azonban, a szülői közösség nem nyugodott bele a döntésbe. Az önkormányzat közösségi oldalán tájékoztatta a lakosságot: a képviselő-testület úgy döntött, a szülői kérésekre tekintettel újranyitja a Háromkalász Éttermet.

– Az újranyitáshoz több feladatot el kell végezni. Ezek között kiemelkedően fontos, hogy legyen megfelelő személyzet az étterem működtetésére. Múlt héten meglettek a kollégák, akik majd januártól tudják üzemeltetni az éttermet – áll a városvezetés közleményében.

Az utolsó akadály elhárulásával immár biztos: január 9-én ismét megnyitja kapuit az étterem, ami egyúttal azt is jelenti, a téli szünet utáni első tanítási napon már a régi helyükön étkezhetnek az iskolás gyerekek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában