Karácsony napi szentmise

2022.12.25. 13:25

Isten szeretete által megtalálhatjuk magunkban is a békességet

A karácsony napi ünnepi szentmisén Spányi Antal, megyéspüspök a szeretet életünkben betöltött fontosságáról beszélt és megidézte a Székesfehérvári Egyházmegye hitvallóinak alakját is.

Borsányi Bea

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Több év óta az első karácsonyi szentmisét tartották a székesfehérvári Szent István-székesegyházban, ahol a szombati éjféli misét követően december 25-én is Spányi Antal celebrálta a szentmisét. A templom ezúttal is bőven megtelt. 

A püspökatya szentbeszédében úgy fogalmazott, Isten mindig és mindenkor szeret bennünket, bár karácsony tájékán ez a szeretet mindig kicsivel nagyobb és jobban érezhető. Ezt a szeretet kell szolgálnunk, táplálnunk és erősítenünk a szívünkben és a lelkünkben és ehhez a szeretethez kell igazítani az életünket. Ha az Isteni szeretet képesek vagyunk a szívünkbe és a lelkünkbe engedni, meglelhetjük magunkban a békét és eljöhet a békesség is a földön, amit csak az isteni szeretet útján lehet megvalósítani. Isteni szeretet híján azonban magunkkal is békétlenek leszünk. 

Szentbeszédében Spányi Antal megidézte Prohászka Ottokár, fehérvári püspök, valamint Kaszap István és Bognár Mária Margit alakját. Utóbbiak életük során számtalan példáját adták az isteni szeretetnek, békességgel viselték nehéz sorsukat, miközben Istenbe vetett hitük sosem múlt el és ezzel példát adtak másoknak is. 

Karácsony tájékán mindig könnyebb emlékeznünk arra, mennyire jó az Isten, de az ünnepek elmúltával se feledjük majd, hogy mindig velünk van, szeret minket és hogy megbocsátja bűneinket. És ugyan soha, senki nem látta, de egyszem fián keresztül megnyilvánult nekünk. Ehhez a Krisztushoz imádkozunk minden alkalommal és ünnepeljük születése napját minden évben karácsonykor – zárta beszédét a megyéspüspök. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában