Karácsonyi adományok

2022.12.09. 18:04

Idén is feldíszítették az állatok karácsonyfáját és várják az adományokat (videóval)

A Széna téri iskola diákjai, a Herosz Fehérvári Állatotthon gyermektagozatának tagjai péntek kora délután feldíszítették a menhely karácsonyfáját, ahová minden segíteni akaró „angyal” elhelyezheti az általa felajánlott támogatást.

Borsányi Bea

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A diákok rövid műsorral is készültek, majd meglátogatták az állatokat. Nem maradt távol az eseménytől a Mikulás sem, aki az állatokkal kapcsolatos rejtvényeket, feladványokat is hozott magával, a helyesen válaszolók szaloncukrot kaptak. Természetesen a tanulók is magukkal hozták az általuk gyűjtött adományokat, amelyek szintén a fa alá kerültek. 

Ahogy azt Krebsz Gyöngyi, a telep vezetője elmondta, szívesen fogadnak kölyök és felnőtt kutyáknak, illetve macskáknak való konzerveket, vitaminokat, immunerősítőt, tisztító-, és fertőtlenítő szereket, takarót, meleg ruhákat, erős nyakörveket, pórázt, macska almot, esetleg papír darálékot (min. 8 cm hosszú, nedvszívó papírból a jó). Pénz adományozására is van lehetőség, amit a Herosz számlaszámára lehet átutalni.

Mint kiderült, két magánszemély értékes felajánlást tett, aminek köszönhetően klímákat állítanak be fűteni, így több helyen is ki lehet váltani a gázfűtést, amit el sem indítottak. A cicaoviban már működik is, a telepvezető elmondása szerint nagyon jól érzik magukat a kölyökmacskák a kellemes melegben. – Nagyon örülök és hálás vagyok ezért a felajánlásért, hiszen októberben azt hittem, ki kell üríteni a telep egy részét és fogalmam sem volt arról, hova teszem az állatokat. Az önkormányzattól is kaptunk kiegészítő támogatást, amiből az orvosi helyiséget és a munkatársaink öltözőjét is be tudjuk fűteni – válaszolta a telepvezető arra a kérdésre, hogyan tudják átvészelni a telet a megnövekedett  rezsiköltségek közepette. 

Fotós: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában