Ismét a régi rendben

2022.12.22. 18:00

Hagyományos falukarácsonyt tartottak Sárszentmihályon

Talán sokan emlékeznek arra, hogy a tavalyi esztendőben a járványügyi előírásokra tekintettel, a polgármesteri hivatal udvarán felállított színpadon került sor, Sárszentmihály utolsó karácsonyváró rendezvényére.

Hajdú Marianna

Forrás: A szervezők

Az idei évben szerdán délután már a hosszú éves hagyományoknak megfelelően a közösségi ház nagytermében tartották meg a falukarácsonyt. Az ünnepségen megjelent a falu apraja-nagyja.

Forrás: A szervezők

– Fel kell cseperednünk, tapasztalatokat kell szereznünk, meg kell élnünk néhány dolgot, mire ráeszmélünk az igazságra. Arra, hogy a karácsony nem csupán az ajándékozásról szól. Arra, hogy a karácsony csodája létezik ugyan, de nem egy mesebeli helyszín, egy kincses sziget, amit varázslat útján találhatunk csak meg. Arra, hogy a karácsony bennünk van: szívünkben, lelkünkben lakozik, ugyanúgy, mint a szeretet –  hívta fel a figyelmet az ünnepi pillanatok lényegére karácsonyi köszöntőjében Óber Andrea, a település polgármestere.

Forrás: A szervezők

Aztán jöttek sorra az előadások, amelyek sokszor jókedvre derítették a nagyérdeműt, másszor könnyeket csaltak a szemekbe. 
Először a Csicsergő Óvoda apróságai kápráztatták el a közönséget, majd a Sárszentmihályi Zichy Jenő Általános Iskola alsó és felső tagozatosainak színes, érzelmes műsora segített a karácsonyra hangolódásban. A szép előadások sorát a nyugdíjas egyesület kórusának ünnepi dalai zárták.
Aki a műsorokat követően is maradt még egy kicsit, részese lehetett az ilyenkor szokásos szeretetvendégségnek.

Forrás: A szervezők

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában