Mindent megtesz a könyvtárba járókért

2022.12.23. 10:00

Fejér megye legjobb mentora lett Sipos-Dávid Beáta

n2021 novemberétől tevékenykedik könyvtárosként Nádasdladányban Sipos-Dávid Beáta. A gyerekjógától kezdve a háromdimenziós nyomtató bemutatásán át számos érdekes programot szervezett.

Siki Szabolcs

Sipos-Dávid Beáta (jobbra) meglepődött a díj átadásán

Fotó: A szerző

Tette mindezt azért, hogy még több olvasóval megszerettesse a könyvtárat és nem utolsósorban a könyvtári könyveket, hiszen sok új darabbal gazdagodott a gyűjtemény. Az óvodások és az iskolások is szívesen és rendszeresen látogatják a könyvtárat, aminek Beáta nagyon örül, hiszen az olvasóvá nevelést nem lehet elég korán elkezdeni. Csak az év utolsó könyvtári napján 16 fő látogatott el a könyvtárba, 35 könyvvel, dokumentummal távozva. 
De térjünk a nap lényegére! „Fejér megyében egész évben nyújtott aktív és elkötelezett munkájáért és a Digitális Jólét Program Hálózat Közép-dunántúli régió tevékenységének aktív támogatásáért” – ez olvasható azon az oklevélen, amelyet Beáta most vehetett át, s egyúttal ő lett Fejér Megye legjobb Digitális Jólét Program mentora. A megtisztelő oklevél átvételét követően Beáta azt is elmondta, nem is tudta, hogy van ilyen cím, de ő nem is a címekért ténykedik, csupán szereti és szívesen csinálja mindazt, amit tesz. Talán nem is érzi munkának – fogalmazott. Borsos György. Beáta jelenlegi mentora is gratulált az elismeréshez, stílszerűen néhány szép könyvvel ajándékozta meg Beát. 
A könyvtárosnak a továbbiakban is sok terve, ötlete van és bízik abban, hogy sikerül megvalósítani az elképzeléseit. Mint például: könyvtármozi, és az idősebb korosztály számára is programokat szeretne szervezni. Nemrég a kiöregedett asztalt is szép pultra sikerült lecserélni. Beáta szeretne még polcokat, puffokat és gyereksarkot is kialakítani, még otthonosabbá tenni a könyvárat. 
A könyvtáros számos képzésen és workshopon is részt vett az elmúlt egy évben, amit a DJP (Digitális Jólét Program) és a Vörösmarty-könyvtár vezetői biztosítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában