Évösszegző VIII. rész

2022.12.28. 08:00

Ellepték Fehérvárt a kölni szurkolók, nindzsa a Tóvároson és üzemanyaghiány a kutakon - Ezeket olvastátok a legtöbben augusztusban

Ismét elérkezett az év vége, mi pedig egy újabb eseménydús évet tudhatunk magunk mögött. Minden hónapra jutott valami izgalmas hír, történés, amelyekre nagyon sokan voltak kíváncsiak, most ezeket gyűjtjük egy csokorba. Íme 2022 legolvasottabb cikkei augusztusból!

feol.hu

Fotó: FMH-Archív / NN

1. Többen dulakodtak a fehérvári autóbusz-pályaudvaron

Augusztus 12-én, péntek délután 5 óra környékén egy mentő és rendőrök siettek a Piac téri autóbusz-pályaudvarra.

2. Páncélos pikkelyek és feszülő fogak: a kisapostagi siklótámadások nyomában

Igazán érdekes téma körül tekergőzött augusztusban Kisapostag lakossága. Agresszív, gyorsan harapó és félelmetes testméretekkel rendelkező elkövetők támadtak orvul, az ártatlan járókelőkre.

3. Így lepték el a kölni szurkolók Székesfehérvár belvárosát (videó, galéria)

Augusztusban játszott egymással az Európa-Konferencialiga csoportkörébe jutásért a MOL Fehérvár FC és az 1 FC Köln. A meccs előtt mindegyik csapat szurkolói kitettek magukért. Egy délutánra pirosba öltözött a fehérvári belváros: a kölni szurkolók minden sörözőt, kiülős helyet elfoglaltak. A készenléti rendőrök is szolgálatba álltak. A Vidi hívei a pláza előtti térről indultak meg, s feketébe öltözve vonultak végig a Sóstóig.

4. Gyanús éjszakai „nindzsa” a Tóvároson?

Különös és meglehetősen gyanús eseményekre lettek figyelmesek augusztus végén a tóvárosiak Székesfehérváron. Először fára mászott és onnan figyelt, majd pedig az erkélyre kapaszkodott fel egy fekete ruhás férfi a lakóházak mögött.

5. Lövöldözés a fehérvári zártkerteknél: saját testvérét sebesíthette meg a férfi

Székesfehérvár külterületi részén, a zártkerti ingatlanoknál lövöldözés történt. Augusztus 20-án éjszaka, a Páva és a Bagoly utcák környékén alakulhatott ki valamilyen nézeteltérés két testvér között, s ez vezetett el lövöldözésig.

6. Rejtély, mi épül az egykori fehérvári C+C áruház helyén

Az idősebbek közül sokan emlékezhetnek még Fehérvár egyik első nagy hipermarketjére, a C+C áruházra a Budai úton. A bolt megszűnése után egy ideig Török áruházként működött az épület, aztán az is bezárt. A nyár közepe óta azonban komoly munka zajlott ott: visszabontották az áruház falait egészen a betonszerkezetig, s augusztusban újra „épülőben” volt valami.

7. Érdekes részletekről számolt be a rendőrség a feketehegy-szárazréti betörések kapcsán

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, betörési kísérletek borzolták a kedélyeket Székesfehérváron, Feketehegy-Szárazrét térségében. A hangulat egyre feszültebb volt a városrészben, a rendőrségnek ettől függetlenül csak Szigli István önkormányzati képviselő jelezte a problémát.

8. Hová tűnt az üzemanyag a fehérvári benzinkutakról?

Augusztus 1-jén reggel megdöbbenve tapasztalták a tankolni igyekvő gyanútlan autósok, hogy maximum kávét mérhetnek egyes kutakon.

9. Kilátástalanná vált a hétgyermekes hantosi család helyzete

A család otthona augusztus elején lett a tűz martaléka, erről portálunk is beszámolt. A szülők elmondása szerint a szomszédok is igyekeztek segíteni, jött szinte mindenki, de hamar kiderült, nincs esély. A tűz néhány percen belül felemésztette az egész tetőt és már a ház égett, teljesen lakhatatlanná vált.

10. Tokiói hajsza Fehérvár egyik utcájában

A Szeder utca hajtűkanyarja sokszor okozott bosszúságot az ott élőknek. Mint megtudtuk, akadt már el kamion, de sajnos azt sem volt ritka, hogy ezt a 90 fokos görbületet versenypályának nézték az autósok. A driftelés, a gumicsikorgatás gyakori jelenség volt a szűk utcában, ennek esett áldozatul augusztusban egy Opel Corsa is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában