Évösszegző VII. rész

2022.12.27. 08:00

Éjszakai balhék, tűz az EFOTT-on, hős szemétszállítók - Ezeket olvastátok a legtöbben júliusban

Ismét elérkezett az év vége, mi pedig egy újabb eseménydús évet tudhatunk magunk mögött. Minden hónapra jutott valami izgalmas hír, történés, amelyekre nagyon sokan voltak kíváncsiak, most ezeket gyűjtjük egy csokorba. Íme 2022 legolvasottabb cikkei júliusból!

feol.hu

Forrás: FMH-Archív / BZS

1. Újabb éjszakai balhé volt: olvasónk szerint rettegésben élnek a Mancz-Semmelweis-Ősz utcák lakói

Verekedéssel, dulakodással kapcsolatos panasz érkezett szerkesztőségünkbe, miszerint a Semmelweis utcai lakótelep, ahogy olvasónk fogalmazott, „gettóvá változott”.

2. Elvették a ruháit, kikötözték az eszméletét vesztett nőt Dunaújvárosban

A kádban fekve lett rosszul az ötvenes éveiben járó nő Dunaújvárosban, ezért mentőt hívtak hozzá. Azt gondolta, hogy csak az eszméletvesztés miatt viszik kivizsgálni, így velük tartott – a táskáján kívül semmi mást nem is vitt magával. Meglepetésére azonban a dunaújvárosi kórház pszichiátriájára vitték.

3. Minden visszatér a régi kerékvágásba: éppúgy lehet tüzelni a kertben, mint eddig

Régen az önkormányzatok határozták meg a kerti zöldhulladék égetésének rendjét. Később megváltozott a környezetvédelmi törvény, de mielőtt hatályba lépett volna, jött a covid miatti veszélyhelyzet, ami miatt minden megváltozott és mégis minden maradt a régiben.

4. Megszúrta a munkatársát egy nő Székesfehérváron

A Fejér Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt indítványozta annak a nőnek a bűnügyi felügyeletét és távoltartását, aki egyik munkatársát a nála lévő bicskával megszúrta.

5. Tűz ütött ki az EFOTT-on szombat hajnalban

A Raiffeisen Yelloo Nagyszínpadon éppen zajlott a Follow the Flow koncertje, amikor is a szemtanúk elbeszélése alapján a színpad mögött, egy, a fesztiválozók elől elzárt részen hirtelen nagy tűz keletkezett. 

6. Elvágott fékek: Akár két autó utasai is meghalhattak volna egy rossz tréfa miatt Fehérváron

Egy csípőfogó segítségével több autóban is olyan kárt tettek a városban, ami akár már az első sarkon is komoly, akár halálos balesetet okozhatott volna. Érthetetlen okból mégsem történt feljelentés.

7. Lódarazsak laktak a Csónakázó-tó medrébe szakadó nyárfa törzsében

A városgondnokság szakemberei egy júliusi vihart követően kivonultak, hogy a kettétört nyárfa túltartástól megfáradt tagjait eltakarítsák, ám előbb Antal István méhészmesternek meg kellett küzdeni a fatörzs lakóival: a lódarazsakkal.

8. Demonstráció hideg vízzel a kánikulában, az Auchan-körforgalomban

A liberális fehérvári ellenzék hideg vizes demonstrációt szervezett július 22-én, pénteken a megyeszékhely legnagyobb körforgalmi csomópontján.

9. Az energetikus válaszol: első körben áramtalanítsuk az alattomos fogyasztókat

Az már eldöntött tény volt júliusban is, hogy a rezsicsökkentés, illetve a közüzemi díjak változnak, méghozzá jelentős mértékben. Nagy István energetikai szakreferenst arról kérdeztük, hogy hogyan tehetjük a lehető legkevésbé fájdalmassá a magas energiaárakra való átállást?

10. A nap hősei a mezőszilasi szemétszállítók

A közösségi oldalt böngészve futottunk bele a Mezőszilason élő Bodoki-Nagy Katalin bejegyzésébe. Eszerint a szokásos reggeli procedúra zajlott: a szemétszállítók az ő házuk elé is megérkeztek, majd a jól ismert forgatókönyv szerint kezelték a hulladékot. Aztán váratlanul összeakadt a tekintetük Katalinék kisfiával, aki egy extrudált kukoricapelyhet szorongatva-majszolva bámulta őket az ablakban állva. A dolgozók rögtön kapcsoltak, nem voltak restek feldobni a kisfiú napját. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában