Frissen Fejérből

2022.12.16. 20:00

Egész Csór megmozdult egy tragédiát megélt család megsegítéséért

Pénteken este az általános iskolás diákok által hagyományosan megtartott Mátyás király-napok gálaünnepsége egy tragédiát megélt család megsegítésére is szolgált.

Hajdú Marianna

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az est a karácsony közeledtével igazán a szeretetről, a jóságról és a segítségnyújtásról szólt, ami most nem is lehetne aktuálisabb. A közelmúltban szörnyű tragédia történt a település egyik családjával. 

Az édesapa balesetet szenvedett. A defektet kapott kocsiján akart kereket cserélni, amikor elütötte egy autó. Kórházba került, több műtéten is túl, még mindig élet-halál között lebeg. A családban hét gyermeket nevelnek, ahol az édesapával történt tragédia nem lenne éppen elég, az édesanyát elbocsátották a munkahelyéről.

Fotós: Fehér Gábor / FMH

A házból, ahol élnek, rövid időn belül ki kell költözniük. Az édesanya nem tudja hova költözik a gyerekekkel, akik közül kettő még nagyon kicsi. A tragédia és a körülményeik ellenére is nagyon nehéz az édesanyának és családjának segíteni. Maga vállalja a nehézségeket, de a településen lakók – tiltakozása ellenére – sem hagyják magára és eldöntötték, akkor is segítenek!

Csór Község Önkormányzata az egyesületeket összefogva kérte a civil szervezeteket, hogy az aktuális decemberi rendezvényeiken, ezt a jó ügyet szem előtt tartva, szervezzenek adománygyűjtést a családnak. A sok jó cselekedet nem is váratott magára sokáig. A falu polgárai, egyesületei, intézményei kart karba öltve láttak a feladatnak. Talán a sok fájdalom, megpróbáltatás ellenére is eljuthat a karácsony melegsége a szívükbe.

Az elmúlt hetekben a Csór Község Önkormányzata, a Csóri Mátyás Király Általános Iskola, a Csóri Csivitelő Óvoda, a Jóbarátok Nyugdíjas Egyesület, a Csóri Polgárőrség Közhasznú Egyesület, a Family Rock Club Egyesület, a Csóri Alkotó Közösség Egyesület, a Csór Truck Trailer FC, a Jamboree Művészeti Egyesület, a Csóri Katolikus Karitász és a Levendula Természetjáró Egyesület mellett magánszemélyek is kivették a részüket a segítségnyújtásban. Ez az este sem szól másról. 
 

Fotós: Fehér Gábor / FMH


A pénteki rendezvénynek egy hagyomány az apropója, miszerint 1476. december tizedike körül Mátyás király Csóron járt. A régi történetben Mátyás király feleségét, Beatrixot várta be a faluban. Csukát rendelt egy fogadóban, ám hiányolta a csuka máját. 

Mivel a Csóri Mátyás Király Általános Iskola 1995. óta viseli az uralkodó nevét, a Mátyás Király Napokat rendre ilyentájt rendezik meg. Az idei háromnapos rendezvény megnyitóját szerdán tartották a Petőfi Sándor Művelődési Ház Közösségi Színtérben.

Az osztályok hetek óta készültek. Először a felső tagozatosok énekkara lépett fel Pribékné Nényei Annamária vezetésével. Ezt követte az ötödik osztályosok szinkronúszás paródiája, de láthattunk Betlehemes árnyékszínházat is. A hetedik osztályosok mesét adtak elő, a harmadikosok a Hófehérke és a hét törpe paródiáját. A műsor egy Charles Dickens átdolgozás zárta.

Fotós: Fehér Gábor / FMH

 A Levendula Természetjáró Egyesület ezt az alkalmat kihasználva kézműves termékekkel készült. A bejárat mellett felállított pulton, minden tárgy után befolyt összeg a család megsegítését szolgálta. Az eladott termékeken kívül még egy doboz is kikerült, amibe adományokat vártak a rendezvény ideje alatt.

A nap végére 153.300 forint gyűlt össze, amit azon melegében el is vittek a családnak. Az összeg mellé kerülnek még tárgyi adományok is, mint élelmiszer, ruha és természetesen játékok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában