Frissen Fejérből

2022.12.05. 20:00

Csákvárról érkezett a Mikulás fogatja a feketehegy-szárazréti gyerekekhez (videóval, galériával)

Több mint száz kisgyermek várta a Mikulást hétfőn délután a Feketehegy-Szárazrét városrészben, hogy verset mondhasson, énekelhessen neki, sőt egy testvárpár azt is megkérdezte, megölelhetik-e. A piros kabátos öreg örömmel fogadta a kedves gesztust.

Borsányi Bea

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ felhívására több mint hetven szülő jelentkezett, így a Mikulás a városrész több mint száz kisgyermekének adta át személyesen az ajándékait. Feldíszített fogata a közösségi központ elől indult, s az első, Sió utcai megállóban már izgatottan várták őt a kicsik, akik közül többen énekeltek, verset is mondtak neki. Ahogy azt kell! A fogat és a lovak Csákvárról érkeztek. Magosi István elmondta, a befogott állatok már rutinosak, jól bírják a zsivajt és a szűnni nem akaró simogatást, hiszen nyaranta ők húzzák a csákvári pusztabuszt is. Természetesen húzták már máskor is a Mikulás „szánját” Fehérváron, Csákváron és Gánton is.

Az ajándékokat szállító fogat a nagyobb utcák érintésével végigvonult az egész városrészen, összesen tíz helyen állt meg. A kedves Mikulásnak pedig a felnőttekhez is volt kérdése: tudni szerette volna, mit gondolnak a szülők, él-e a Mikulás valójában, és ismerik-e a szokás eredetét?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában