Bővül a zónás fizetős rendszer

2022.12.03. 10:40

Aranyvasárnaptól január 2-ig nem kell fizetni a parkolásért Fehérváron

Jó hír, hogy két hét múlva vasárnaptól ingyenes lesz a parkolás Fehérváron január 2-ig. Viszont több új utca is bekerül az újévtől a fizetős övezetbe.

Házi Péter

Fotós: FMH-archív / Pesti Tamás

A karácsonyi készülődést, a belvárosi vásárlást is segíti az a döntés, miszerint december 17-én szombaton délelőtt kell utoljára fizetni a parkolásért az I.,II. és III. övezetben. A zónás fizetési rendszer hatálya alá tartozó területeken egészen 2022. január 2-án, hétfőn reggel 8 óráig díjmentes lesz a parkolás a megyeszékhelyen. Ha valaki ezt előre nem tudná, az ingyenességről legkésőbb az automatánál értesül, hiszen ebben az időszakban nem működnek majd a parkolóautomaták.

Januártól némi változás is beáll a fizetős rendszerben, több új utcát vonnak be a zónás parkolásba. Ezek a területek, amint arról Székesfehérvár honlapja is beszámol, sűrűn lakott városrészek, ahol csak a lakók válthatnak ki kedvezményes éves parkolóbérletet. Így az eddigi tapasztalatok, illetve a remények alapján könnyebbé válik majd a társasházak körüli parkolás.

A város honlapja szerint az alábbi területekkel bővül a zónás fizetős rendszer 2023-tól:

  • Széchenyi utca 27-51. számú társasházak által érintett parkolók (jelenleg csak a Széchenyi utca 21-39. számú társasházak által érintett parkolók tartoznak a parkolási övezetbe)
  • Vasútállomás előtti parkoló,
  • Széchenyi út és a Hosszúsétatér Balatoni út és Horvát István utca közötti szakasza, és a csatlakozó parkolók,
  • Berényi út 1/a-1/c előtti szervizút és 1/c melletti parkolók,
  • Mikes Kelemen utca,
  • Csitáry G. Emil uszoda parkolója és a Vargacsatornapart azon szakasza melyet a Mészöly G. u. és a Palotai út határol
  • Vörösmarty tér és a Vak Bottyán köz
  • Lövölde utca - Tüzér utca és Erzsébet utca Gyár utcai csatlakozásig terjedő szakasza és a közöttük lévő lakótelepi parkolók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában