Érdemes kipróbálni

2022.12.30. 20:00

A nyugicsomót ajánlja az Aska Alapítvány is

Nem is hinnénk, de akik kipróbálták állítják, hogy működik! Mégpedig attól, hogy a kötés – ami körbefogja a kutya testét – olyan pontokon érinti, ami egyfajta biztonságérzetet nyújt az állatnak.

Hajdú Marianna

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A kötést 15 percnél tovább nem szabad a kutyán hagyni, de naponta többször is lehet alkalmazni.
A kötést úgy helyezzük a kutyára, hogy először a mellkasa előtt húzzuk keresztbe, fel a fáta felé, ahol a marján szintén keresztbe kötjük. Visszafordulunk vele és a hasa alatt ismételten keresztezzük a derekánál és végül a hátán vagy oldalt rögzítjük odafigyelve, nehogy kényelmetlen legyen a gerincének. Fontos, hogy a kötés ne legyen túl szoros, de mindenképpen feszes maradjon.

Ez a módszer bármilyen helyzetben jó megoldás lehet, amikor stresszes a kutyánk, amit egy nyári vihar vagy egy nagyobb hangzavar is – mint a szilveszteri tűzijáték – okozhat.

Ilyenkor érdemes kedvencünknek nyugodt környezetet biztosítani. A legjobb, ha beengedjük magunk mellé vagy a lakás egy csendes zugába, amíg elcsitul a környezet és igyekszünk megnyugtatni.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában