Meghitt műsor

2022.12.14. 17:33

A fehérvári nyugdíjasok karácsonya tánccal és énekkel (videó)

A találkozás öröme és a régvárt műsor miatti izgalom hangjai töltötték meg szerda délután az Alba Regia Sportcsarnokot. A táncos produkciók mellett két népszerű színművész, Závodszky Noémi és Tűzkő Sándor énekelt a közönségnek a szépkorúaknak rendezett karácsonyi gálán.

Kecskés Zoltán

Fotó: Simon Erika

A nyugdíjasok karácsonya Székesfehérvár önkormányzatának hagyományos év végi rendezvénye, amely minden év decemberében színes, szórakoztató előadással ajándékozza meg az idősebb generáció képviselőit.

A rendezvényt házigazdaként Cser-Palkovics András polgármester nyitotta meg. Örömét fejezte ki, hogy ennyien eljöttek a karácsonyi ünnepségre, ahol régi találkozások tudnak újra megvalósulni az esemény keretében. Hangsúlyozta, hogy nem lehetünk eléggé hálásak azért, hogy mindössze pár száz kilométerre duló háborútól itt Fehérváron, békességben összegyűlhetünk és közösen készülhetünk lélekben is a kereszténység egyik, hanem a legnagyobb ünnepére, Jézus Krisztus földi születésére. 

A köszöntőt követően került sor a díjak, elismerések átadására, ahol Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) legjobb önkénteseit ismerték el megköszönve  egész éves önzetlen munkájukat. Ebben az évben a legjobb önkéntes csoport címet a Nosztalgia Nyugdíjas Klub Egyesület érdemelte ki, melynek tagjai szó szerint, az első naptól az utolsóig minden SZKKK rendezvényen jelen voltak. Ezek közül csak néhány, a teljesség igénye nélkül: segédkeztek a szerencsehozó lencse újévköszöntő programon az ételek kiosztásában, részt vettek az adománygűjtő eseményeken, de a családi délutánokból is kivették a részüket. Az egyesület díjazása mellett  Rápolti Gyulánét (összesen 237 órányi önkéntes munkát végzett) és a középiskolás, Fülöp Lucát is elismerték, aki lelkesedésével és rugalmasságával szolgált rá az oklevélre.

Fotós: Simon Erika

A délután további részében fellépett az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Kókonya csoportja, mezőföldi és bagi táncokat mutattak be, majd a Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesület növendékeinek látványos produkcióját láthatta a közönség. 

Igazi karácsonyi hangulatot varázsoltak a csarnokba a Székesfehérvári Balett Színház művészei, akik a társulat sikeres Diótörő című előadásának részletét, a Rózsakeringőt hozzák el ajándékként a szépkorúaknak. A táncos produkciók után –  végül, de nem utolsó sorban – két népszerű színművész, Závodszky Noémi és Tűzkő Sándor éneke koronázta meg az eseményt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában