Frissen Fejérből

2022.11.28. 07:00

Várakozás citera- és énekszóval, avagy megkezdődött a pákozdi advent is (videó)

A pákozdi katolikus közösség délelőtti szeretetvására után vasárnap késő délután meggyújtották az első adventi gyertyát Pákozdon is.

Tihanyi Tamás

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Adventi koszorú és betlehemi jászol ékesíti a pákozdi Kultúra Háza udvarát a színpad mellett, a sötétséget a fenyőfa díszeinek fénye és a telefonok villanása töri meg. Elsősorban Janicska Judit és az őt segítő lokálpatrióták érdeme az ünnepváró hangulat, amelynek élvezetére az idő múlásával egyre többen érkeztek a vasárnapi rendezvény helyszínére. Az év első adventi ünnepén a Pákozdi Kulturális Egyesület műsora szórakoztatta a vendégeket, akik az egyesület és a nyugdíjas klub süteményeit és finomságait kóstolhatták, kézműves termékek közül választhattak. Horváth Tibor és Bárány László jóvoltából kitűnő gulyáslevest is kaphattak azok, akik komolyabb étekre vágytak a forralt bor vagy az ízes tea mellé. Mindez felajánlás: a bevételt nevelőszülői hálózatban élő gyermekek javára fordítják majd a szervezők, mint ahogyan Lics Balázs borász önzetlen adományaként a megvásárolható nagyszerű borok bevétele is ezt a nemes célt szolgálja.  

Az első alkalmon felléptek az elmúlt héten húsz esztendős jubileumi műsort adó Abajka Citerazenekar tagjai, a Pipacsos Néptáncegyüttes táncosai, a Pákozdi Népdalkör és a Pacsirták. A következő hétvégén a pákozdi Nyitnikék Óvoda apróságai veszik át a főszerepet az adventi udvaron, akik találkoznak majd a Mikulással is, rá egy hétre pedig a Nemeskócsag Általános Iskola kisdiákjai adnak ünnepi műsort. A negyedik adventi gyertya meggyújtásának napján a református gyülekezet programja kölcsönzi az ünnepi készülődés hangulatát. December 23-án a református templomban a hAngelika Kamarakórus fellépésének tapsolhat majd a közönség.  

December 1-én kezdődik és 22-ig tart a településen az adventi ablaknyitogató programsorozat, amelynek során minden nap más és más háznál nyílik az ablak, és ez alkalmat ad a családoknak egy sétára, beszélgetésre, szemlélődésre, netán találkozásra egy régen látott ismerőssel.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában