Frissen Fejérből

2022.11.19. 15:30

Új bevásárlóközpont épül a Jancsárkertben, ahol a piac is megújul

Egy 7777 négyzetmétert érintő beruházás veszi kezdetét hamarosan Székesfehérváron. A fejlesztésnek köszönhetően 2023 októberére egy olyan bevásárlóközpont jön létre, ahol a vásárlók a hét minden napján hozzájuthatnak háztartási eszközökhöz, előre csomagolt és friss háztáji élelmiszerekhez egyaránt.

Baráth Eszter

Fotó: Nagy Norbert

A Balatoni út 10. szám alatt lévő ingatlan – amit a székesfehérváriak a Jancsárkert termelői piac és kézművesvásár állandó helyéül ismernek – tulajdonosa, a Korbély Ingatlanhasznosító Kft. mintegy másfél milliárd forintos beruházást indít ezen a területen. A fejlesztés három fő elemből áll: felújítják a Jancsárkert termelői piac épületét, megépül egy teljesen új EcoFamily Áruház, ami mellett egy látványpékség is helyet kap, és bővítik a parkolóterületet. A beruházás célja, hogy a vásárlók a hét minden napján, kedvező áron, egy helyen juthassanak hozzá magas minőségű csomagolt élelmiszerekhez, háztartási cikkekhez, vegyi, háztartási papír és édesipari termékekhez, valamint közeli háztáji gazdaságokból származó friss zöldségekhez, gyümölcsökhöz, tejtermékekhez, pékáruhoz és füstölt húsokhoz.

A beruházással kapcsolatban a november 19-én is nyüzsgő piac épületében tartott sajtótájékoztatót Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Cser-Palkovics András, a város polgármestere, Szabó-Bakos Györgyné, a körzet önkormányzati képviselője, Oláh Norbert ingatlangazdálkodási vezető az EcoFamily képviseletében, valamint Schultz György, a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke. – Ez egy nagyon fontos nap, nemcsak a piac szempontjából, hanem túlzás nélkül mondhatom, hogy minden fehérvári életében. Egy olyan esemény ez, ami hozzá tud járulni ahhoz, hogy tényleg a legszeretettebb, legélhetőbb város legyen Székesfehérvár – fogalmazott a beruházás bejelentésével kapcsolatban Schultz György. A Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület elnöke kiemelte, hogy ez a fejlesztés kereskedelmi szempontból kiemelt Székesfehérvár életében.

Oláh Norbert elmondta, terveik szerint egy hosszú előkészítő folyamatot követően december elején az első kapavágások megtörténnek a területen. – A beruházással az a célunk, hogy a termelői piacot méltó módon felújítsuk. Az építkezés 70-80 százalékos időtartama alatt a piac a mostanival szomszédos csarnokban fog működni, hogy megőrizzük a szombati forgalmat és a piac lelkületét, lelkesedését – emelte ki az ingatlangazdálkodási vezető. Vargha Tamás köszönetét fejezte ki az áruház képviselői, vezetősége felé, hogy üzletük felépítése mellett vállalták a piac csarnokának felújítását is.

Fotós: Nagy Norbert


Cser-Palkovics András szintén köszönetét fogalmazta meg, legfőképpen azért, mert egy magyar tulajdonú vállalat Székesfehérváron egy milliárdos fejlesztést indít el önerőből. – Ez egy nagyon jelentős beruházás, hiszen az egész környezetet megújítja. Megújul maga a piac, létrejön egy új épületegyüttes, parkolók létesülnek és parkosítással az egész környezet egyfajta rendezettséget kap. Azt hiszem, méltó lesz a városhoz és méltó lesz azokhoz a kereskedőkhöz is, akik itt a hosszú évek alatt szép hagyományt teremtettek – emelte ki a városvezető. Mint mondta, az a rendszer, ami a Jancsárkertben kiépült, nagyon fenntartható. A polgármester ugyancsak kihangsúlyozta: a piac a beruházás idejének jelentős részében működni fog a szomszédos csarnokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában