Frissen Fejérből

2022.11.15. 12:26

Több száz diák futott Fehérváron a férfiak egészségéért (videó)

Kedd délelőtt mintegy kétszáz fiatal állt rajthoz a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Bugát Pál Technikumában, hogy a Movember mozgalomhoz csatlakozva futással hívják fel a figyelmet a férfiak egészségmegőrzésére.

Kecskés Zoltán

Fotó: Fehér Gábor

Szomor Andrea, a Bugát Pál Technikum igazgatója elmondta, a futás öröme mellett szeretnék felhívni a közvélemény figyelmét a rendszeres szűrés fontosságára. Kiemelte, hogy az intézményükben az egészségügyi képzés a legrégebbi múltra visszatekintő szakirány, így kiemelt feladatuk, hogy tájékoztassák a fiatalokat, az egészség megőrzésére és a betegségek megelőzősére.

Az esemény védnökeiként Mészáros Attila alpolgármester és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok asszony is részt vett. 

– Bár mi férfiak azt gondoljuk, hogy acélból vagyunk és velünk soha semmi nem történhet, mégis fontos megértenünk, hogy a saját egészségünk érdekében a rendszeres szűrővizsgálatok kiemelten fontosak, hiszen sok betegség időben felismerve kezelhető – mondta Mészáros Attila alpolgármester, majd elrajtoltatta a fiatalok futását.

Mintegy kétszáz diák teljesítette a kijelölt távot, köztük voltak olyanok, akik a környező településkről, a Velencei-tó partjáról vagy éppen Bicskéről, Mórról érkeztek. A népes diáksereg biztonságáról a székesfehérvári rendőrkapitányság munkatársai gondoskodtak. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában