A kivitelezés tavaszra várható

2022.11.17. 11:52

Tető az alapi óvodások feje felett – Jövőre várható a csere!

Szeptember végén adták át az alapi óvoda legújabb csoportszobáját. Még akkor arról szóltak a hírek, hogy még a téli időszak előtt a többi épületrész tetőszerkezetének cseréje is meg fog történni. Most kiderült, erre legkorábban jövő évben kerülhet sor.

Kecskés Zoltán

2023 tavaszára tolódik az alapi óvoda tetőjének cseréje.

Fotó: Kecskés Zoltán

– Egy nagyon fontos állomásnál tartunk, nagyon régóta szerettük volna, hogy ez az álom megvalósulhasson. A településen folyamatosan nő a gyermekek száma, így az óvoda kapacitása már nem volt elegendő, ezért is oly fontos mérföldkő ez a beruházás, melynek köszönhetően már három óvodacsoporttal indulhattak el a szeptemberi foglalkozások. A bővítés jól mutatja, hogy egyre több fiatal marad itt helyben, vagy éppen költözik vissza településünkre – mondta Szalai János Milán polgármester a csoportszoba átadóján. Továbbá emlékeztetett, hogy az elmúlt három évben mindig jutott egy-egy jelentősebb felújítás, átalakítás az intézmény vonatkozásában: megújult és korszerűbb lett a konyha, amely nagy mértékben megkönnyíti az iskolai és az óvodai étkeztetést, valamint egy másik elnyert pályázati forrásnak köszönhetően pedig hamarosan lecserélődik a teljes tetőszerkezet, amely egy hosszú évek óta fennálló problémát, a beázást fogja orvosolni. 

Az utóbbira kérdezett rá szerkesztőségünk a faluvezetőtől.  Szalai János Milán polgármester  válaszéban leírta, hogy a közbeszerzési eljárás nemrég zárult le. A beküldött ajánlatokból a legkedvezőbbet választottuk ki, amelyet a Gyökér Bt. nyújtott be. A Magyar Falu Programban tavaly nyertünk  Óvodaépületek felújítása, építése címen kiírt pályázaton 47 516 000 Forintot. Ebből az elnyert forrásból fog megvalósulni az óvoda tető teljes körű cseréje, amely magában foglalja a következőket: azbesztmentesítés, tetőszerkezet csere, héjazatcsere, kéménybontás, villámvédelem kialakítása, ereszcsatorna kiépítés. A munkálatok 2023 tavaszán kezdődnek meg és várhatóan 3-4 hetet vesznek igénybe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában