Színes programokkal várják a gyerekeket

2022.11.30. 11:00

Télapó érkezik a gyermekotthonos és örökbe fogadott gyerekekhez is

A „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület december 3-án, immár 21. alkalommal - két év járványhelyzet miatti kihagyás után - szervezi meg Székesfehérváron azt a Télapóváró rendezvényét, ahová a lakás- és gyermekotthonokban, nevelő- és örökbefogadó családoknál nevelkedő gyermekek és a volt állami gondozott fiatalokat várnak.

Vigyázó Kéz / S. Töttő Rita

A 2 évvel ezelőtti, utolsó rendezvény archív felvétele

A  Lurkó Gyermekvédelmi Egyesülettel közös rendezvényt Székesfehérváron a Civil Házában tartják.  A délelőtt 10 órakor kezdődő programban az állami gondozott gyermekek  fellépésén  Andi bohóc gyermekműsorával kezdődik  és  tombolasorsolás után a MegaDance táncszínház táncosainak vidám, zenés  előadása következik 11 órától. Közben a héttagú gyermekzsűri döntése után kihirdetik a süteménysütő verseny eredményeit, átadják a legügyesebbeknek a díjakat. Valamint a kétszázötven gyermek között kisorsolják a várhatóan több tíz tálca versenyre készült süteményt. Dél körül a nagyszínpadon a Polgárdiból érkező  Így tedd rá Gilice gyermekcsoport interaktív, a téli ünnepkörhöz tartozó népi hagyományőrző játékaiba vonja be kis vendégeinket. A szünetben tombolasorsolás lesz. 13 órától KID Rock and Roll De fergeteges műsora és Balogh Krisztofer éneke vezeti fel a  várva-várt  Télapót  ajándékaival.

Forrás: FMH-Archív

A program egyben testvértalálkozó is, ahol több mint harminc testvérpár találkozhat  Advent második hétvégéjén. A civil házban működő repüléstörténeti kiállítás a szervezet kérésére kinyit, ahol repülőszimulátort is használhatják a gyerekek. Valamint több fajta  kézműves foglalkozással várják a gyerekeket

A Télapóvárón  több mint kétszáz állami gondozásban nevelkedő kicsit és nagyot, egészségest és különböző fokban sérült testvérpárt, barátot látnak vendégül, akik Székesfehérváron kívül  több mint negyven Fejér megyei településről érkeznek szombaton  a megyeszékhelyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában