December 14-én begyűjtik a zöldhulladékot Zámolyon!

2022.11.24. 07:00

Sikerült megoldani a lakossági kérést Zámolyon

A szolgáltatóval nem sikerült megegyezni a zöldhulladék szállítás novemberről decemberre történő átütemezését, ahogy a lakosok kérték, de az önkormányzat házon belül megoldja a kérdést.

Borsányi Bea

Az októberi közmeghallgatáson lakossági felvetésként fogalmazódott meg a kérés: az önkormányzat kezdeményezze a szállítási rend módosítását a Depóniánál, hogy a zöldhulladékot november eleje helyett csak decemberben vigyék el. Sallai Mihály polgármester felvette a kapcsolatot az amúgy készséges szolgáltatóval, akiktől azt a választ kapta, hogy felettes hatóságuk, a NHKV Zrt. szabályzatának értelmében csak április és november között szállíthatnak zöldhulladékot. Ám ha az igény megrendelés formájában érkezik hozzájuk, teljesíteni tudják a kérést. Ez viszont, mint kiderült, az önkormányzatnak 2,5 millió forintjába kerülne. Nyilván egy ilyen extra kiadást a mai gazdasági viszonyok között Zámoly nem engedhet meg magának.

- Sajnos azt a korábbi gyakorlatot, miszerint az önkormányzat év végén egy alkalommal, saját berkein belül szervezett zöldhulladék gyűjtést, a közmunkaprogram átalakulása és az üzemanyag piaci áron történő vásárlása miatt ebben az évben nem tudjuk vállalni. És bár az önkormányzatoknak a hulladékszállítás, így a zöldhulladékszállítás sem feladata, igyekszünk mindenben segíteni a lakosságot és óvni a település tisztaságát is, ezért jó hír, hogy megtaláltuk a megoldást – mondta Sallai Mihály, polgármester.

Ennek megfelelően december 14-én a faluban zöldhulladék szállítást tartanak, melynek keretében maximum 120 literes zsákokban, ám kizárólag falevelet szállítanak el. Faágak és más zöldhulladék nem kerülhet a zsákokba. A gyűjtés a szolgáltatóéhoz hasonlóan matricás rendszerben történik. Ezeket november 24-től, hétfőtől csütörtökig 8 és 15.30 óra között 200 forintos darabáron lehet megvásárolni a Szép Ilonka Faluházban. Az önkormányzat munkatársai csak a matricával ellátott zsákokat viszik el. Várhatóan egy nap alatt nem végeznek, de kérik, hogy december 14. reggelére helyezzék ki a zöldhulladékot tartalmazó zsákokat az ingatlanok elé úgy, hogy az se a gyalogos, se a gépjármű forgalmat ne akadályozza! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában