Károlyi-Kastély

2022.11.23. 14:30

Ősszel vetették el a tavaszt

Már most ősszel lefektették egy csodálatos tavasz alapjait a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban, ugyanis, ha a most elültetett hagymák megerednek, sárgába öltözik a kikelet első sugaraira a kert egyik központi része.

Palocsai Jenő

Károlyi György és párja, Angelica asszony kiváló kapcsolatot ápol a a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola Károlyi József Tagiskolájával. Maga az intézmény, illetve a helyi iskolások mindig számíthatnak arra, hogy a kastély segíti, támogatja őket, de arra is, hogy az ősfákkal teli kertbe programokat szervezzenek. Könnyen tehetik, hiszen az iskola is a kastélykertben kapott helyet. Nemrég a természetvédelem népszerűsítésének jegyében egy közös virágültetés zajlott a kastélyparkban. Az iskola tanulói aktív részvétellel járultak hozzá a hagyományos nárciszágyásnak újra telepítéséhez. Ha jól dolgoztak és a szerencse is melléjük áll, akkor sárga virágba borul tavasszal a kastélypark tavának szigetén kialakított virágágyás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában