Frissen Fejérből

2022.11.20. 09:55

November 21-től több Fejér megyei benzinkutat is érinthet az üzemanyaghiány

Átmeneti intézkedés az üzemanyag-kiszolgálás korlátozása, melyre azért volt szükség, hogy az ország minden részén fennmaradjon az ellátás.

Szanyi-Nagy Judit

Forrás: FMH-illusztráció

Mindezt az érintett olaj- és gázipari vállalat, a MOL közölte még november 18-án, pénteken az MTI-vel. A határozatlan időre szóló korlátozás egyik alapja a hirtelen megugrott kereslet – indokolták –, de az sem segít a helyzeten, hogy az import eközben jelentősen csökkent, a Barátság-vezetéken alacsony nyomáson indult újra a kőolajszállítás, néhány napja pedig, a Dunai Finomító újraindítása során szintén felmerültek karbantartási feladatok.

A Független Benzinkutak Szövetsége november 20-án, vasárnap szerkesztőségünkhöz is eljuttatott levelében megjelölte azokat a kutakat, ahol felmérésük szerint hamar kialakulhat üzemanyaghiány. A közleményük szerint már korlátozott ellátással rendelkező Fejér megyei települések a következők:

  • Aba
  • Bakonycsernye
  • Fehérvárcsurgó
  • Pusztaszabolcs
  • Sárszentmihály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában