Frissen Fejérből

2022.11.14. 10:15

Meglepődve fogadták a székesfehérváriak az öt posta zárt ajtóit

A megnövekedett energiaárak miatt mától nem tudjuk a megszokott helyeken feladni küldeményeinket, és persze az egyre nagyobb számokat tartalmazó csekkjeinket, ugyanis több székesfehérvári posta zárt ajtókkal támasztja alá azt, amit sötét ablakai sugallnak: a nyolc postából öt bezárt. Reméljük, hogy mihamarabb kinyitnak!

Palocsai Jenő

Sokan próbálkoztak, de hiába, az ajtók zárva voltak

Forrás: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Információink szerint a Budai úti, az Eszperantó téri, a maroshegyi , az öreghegyi Késmárki utcai, valamint a feketehegyi posta nem nyitott ki ma, így akik ezeket a hivatalokat szokták felkeresni, kénytelenek máshol rendezni a be- és kifizetéseket, küldemények fogadását és indítását. 

Az I. számú Kossuth utcai, a II. számú vasút melletti és a Fehér Palota épületében működő posta nyitva lesz, sőt, elhangzott olyan ígéret is, miszerint a nyitva maradó postákon a szokásoktól eltérően jóval több, akár minden ablak nyitva lesz. 

A Budai úton egy idős hölgy indult útnak hiába 
Forrás: Kecskés Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

 Az Eszperantó téri bejáraton kifüggesztett hirdetmény szerint a letéti és a postán maradóra címzett küldemények az I. számú, Kossuth utcai hivatalban vehetők át. A Magyar Posta és Székesfehérvár önkormányzata már megkezdte a tárgyalásokat, hogy elhárítsák ezt a mindenkinek kellemetlen helyeztet. A tervek szerint valamikor az év utolsó hónapjában megoldódik valahogy a probléma, addig viszont csak ezt a három postát használhatják a fehérváriak. Fontos tudni, hogy a vidéki posták helyzete is bizonytalan, számos posta Fejér megye más részein sem nyitott ki.

Felkerült a lakat a Budai úton lévő postára

Hoppon maradtak azok az érdeklődők, akik az Intersparral szemben lévő postán szerették volna ügyeiket elintézni. Ottjártunkkor többeknek is ez volt a terve, azonban egy rácsos kapu és egy nyomtatott papír jelezte, hogy az intézmény zárva tart.

A lapon lévő információk szerint november 12. reggele óta már nem a megszokott helyen intézhetik postai ügyeiket – levelet, csomagot feladni vagy csekket befizetni – a Víziváros lakói, hanem másfél kilométerre odébb, mintegy 20 percnyi gyalogútra a Kaszap István utca 3-as szám alatt. 

A helyszínen - valószínűleg a „régi” beidegződés miatt -, többen is próbálkoztak, ám zárt ajtóval találták szembe magukat legnagyobb bánatukra. Elmondták, hogy Budai úton lévő posta még 2018-ban nyitotta meg kapuit, amely nagy könnyebbséget jelentett az itt élőknek az elődjéhez képest, hiszen sokkal nagyobb területen és kapacitással várta az ügyfeleket, elkerülve ezzel a korábban tapasztalt kígyózó sorokat. Remélik, hogy a helyzet hamarosan orvoslásra kerül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában