Frissen Fejérből

2022.11.27. 17:42

Meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját Szabadbattyánban is (galéria)

Szabadbattyánban az adventi koszorú első gyertyáját Szücs Sándor református lelkipásztor gyújtotta meg vasárnap délután a katolikus templomban. Hangversenyt adtak a Zirci Fúvósok, vezényelt Karácson Zoltán karnagy.

V. Varga József

Az adventi koszorú első gyertyáját Szücs Sándor református lelkipásztor gyújtotta meg

Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

– Az advent első vasárnapján gyújtott lila gyertya a hit jelképe, Ádámot és Évát szimbolizálja, hiszen nekik jövendölték először Jézus Krisztus eljövetelét – köszöntötte az egybegyűlteket Mayer László katolikus helyettes esperes, plébános. – Elcsendesedünk ezekben a hetekben, és készülünk a mi személyes adventünkre, a mi személyes találkozásunkra a Megváltóval.

A katolikus templomban a Zirci Fúvósok adtak hangversenyt, vezényelt Karácson Zoltán karnagy
Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap 

– „Amit csak szeretnétek, hogy az emberek tegyenek veletek, mindenben ugyanúgy tegyetek ti is velük, mert ezt tanítja a törvény és a próféták” – Szücs Sándor református lelkipásztor Máté evangéliuma 7. részének 12. versével kezdte igeszolgálatát. – Arra buzdítalak benneteket, hogy az adventi időszakban nézzetek magatokba, és amit szeretnének, hogy az embertársaitok veletek tegyenek, ti is azt cselekedjétek velük. Ne csupán várakozzatok – cselekedjetek!

Ég a gyertya ég – a faluháznál a Pódium Színház várta a gyerekeket interaktív zenés koncerten
Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap 

A templomi alkalmon a Zirci Fúvósok adtak ünnepi hangversenyt, műsorukon egyházi és világi művek szerepeltek, vezényelt Karácson Zoltán karnagy. Az önkormányzat és a művelődési ház a faluháznál langallóval, forralt borral, meleg teával várta a látogatókat, a gyerekeknek a Pódium Színház szolgált interaktív zenés koncerttel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában