Frissen Fejérből

2022.11.30. 17:45

Megérkezett a Fejér megyeiek adventi ajándéka Pusztinába

Öt Fejér megyei iskola és több magánszemély ajándéka érkezett meg szerda este a pusztinai Magyar Házba. Több mint tíz esztendeje advent kezdetekor a Fejér megyei diákok és szüleik csomagokat készítenek a moldvai csángó gyermekek részére.

Nagy-Zoltán Péter

Fotó: Várnagy Karolina

Idén a Ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola, a fehérvári ciszterci gimnázium, a Szent Imre Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Általános Iskola, a Hétvezér Általános Iskola és a Talentum Református Iskola diákjai, valamint magánszemélyek gyűjtöttek és helyeztek el ajándékdobozokba karácsonyi meglepetéseket. Nem maradtak el idén sem a Baptista Szeretetszolgálat ajándékcsomagjai.

Forrás: Várnagy Karolina

Mint eddig minden évben, idén is a Székesfehérvári Városgondnokság biztosította a szállításhoz a gépjárművet, ám az üzemanyag költségeiről több magánszemély és vállalkozás gondoskodott Prekrit Judit főszervező koordinálása mellett.

Fotós: Várnagy Karolina 

 A városgondnokság kisbusza visszafelé sem megy üresen, hiszen idén is visz hét csángó asszonyt, akik a december 2-i adventi jótékonysági esten lépnek fel Fehérváron, majd részt vesznek december 3-án, szombaton 9 órai kezdéssel azon a csángó misén, amelyet a ciszterci templomban szerveznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában